Tot satul a fost prezent la înmormântarea Alexandrei

Tot satul a fost prezent la înmormântarea Alexandrei

Alexandra Iancu, adolescenta de 19 ani, împuşcată în cap săptămâna trecută de fiul unui agent de poliţie, a fost condusă ieri pe ultimul drum de întreaga suflare a comunei doljene Celaru.

La înmormântare au participat şi colegii de la liceul din Craiova la care învăţa, rude, impresarul sportiv Marcel Iancu (unchiul său), dar şi familia poliţistului Nelu Dinu. Înmormântată în rochie de mireasă

Acum, când nimic nu mai poate îndrepta lucrurile, moartea tragică a adolescentei se confundă cu drama a două familii. Pe de o parte sunt părinţii Alexandrei, rămaşi fără unicul copil, iar pe de altă parte este şi drama familiei po liţistului, al cărui fiu riscă să înfunde puşcăria pentru că s-a jucat cu arma încărcată.

Alexandra a fost îmbrăcată în rochie de mireasă, aşa cum spune obiceiul. Toţi cei care au cunoscut- o şi-au luat rămas-bun ieri-dimineaţă de la adolescentă, în casa părintească. Preţ de câteva minute, în mulţime au fost zăriţi şi părinţii lui Ionuţ Dinu, care au venit cu o coroană de flori. Unii dintre localnici i-au primit cu huiduieli pe părinţii celui care a apăsat pe trăgaci.

Ne puteți urmări și pe Google News

La orele prânzului, cortegiul funerar a pornit spre cimitirul din Celaru - Dolj, într-un vuiet de plânsete, într-un tumult de bocete ale bătrânelor şi suspinele mulţimii. Patru cai, ţinuţi la pas de potcovarul comunei, au deschis „drumul durerii”. „Era «Piticu'» nostru, care ne încuraja...”

Urmau zeci de tineri, foşti colegi de liceu ai Alexandrei Iancu, îmbrăcaţi în tricouri negre imprimate cu chipul bălai al adolescentei a cărei viaţă a fost curmată de un glonţ. Ei ţineau în mână, doi câte doi, coroane de flori. „Îmi spunea surioara mea, mă alinta, ne alinta pe toţi! Era o fată scundă şi foarte frumoasă. Îi spuneam «Piticu’ ». Era «Piticu’» nostru, care ne încuraja...”, îşi aminteşte Sorina Gheorghe, fostă colegă de clasă a Alexandrei, care nu reuşea să-şi stăpânească lacrimile.

În spatele mulţimii, alături de părinţii împietriţi de durere, impresarul Marcel Iancu îşi găsea cu greu cuvintele. „Era nepoata mea. Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo, pentru că nu am stat prea mult de vorbă cu părinţii pentru că sunt distruşi”, spune fostul preşedinte de la Dinamo. Împuşcarea accidentală, eliminată de procurori Cu o zi înaintea înmormântării Alexandrei Iancu, cercetările procurorilor craioveni infirmau ver siunile prezentate de Ionuţ Dinu şi tatăl său, poliţist la Secţia 1 Craiova, conform căreia tânăra a fost împuşcată accidental.

„Un aspect important ce infirmă ipoteza armei picate pe podea este faptul că au fost depistate urme de pulbere explozivă arsă, provenită de la detonarea cartuşului, nu doar pe covor şi pe hainele suspectului, ci şi pe mâini”, spun surse judiciare.

Joi dimineaţă, după împuşcarea Alexandrei, principalul suspect, Ionuţ Dinu, le-a spus poliţiştilor că arma s-a descărcat accidental în timp ce o muta dintr- o cameră în alta. Vineri, acesta şi tatăl său le-au prezentat anchetatorilor altă versiune: tânărul trebuia să-i aducă poliţistului în faţa casei arma, care, scăpându-i din mână, s-a descărcat şi a împuşca t-o în cap pe Alexandra Iancu.  

"Îmi spunea surioara mea, mă alinta, ne alinta pe toţi! Era o fată scundă şi foarte frumoasă. Îi spuneam «Piticu'»."- Sorina Gheorghe, colega Alexandrei

JOIA NEAGRĂ Ionuţ Dinu riscă ani buni de puşcărie

Alexandra Iancu a murit vineri la Spitalul de Urgenţă Craiova după ce, timp de 24 de ore, a fost ţinută în viaţă doar de aparate. Tânăra, fostă elevă a Colegiului Teoretic „Henri Coandă” din Craiova, a fost împuşcată în cap cu o armă de tir de fiul unui poliţist. Adolescenta stătea în gazdă la familia agentului-şef Nelu Dinu pe perioada probelor de la Bacalaureat.

Tragedia s-a produs joi dimineaţă, cu puţin înainte de ora 11.00, când în vila poliţistului de pe Strada Jieţului din Craiova se aflau victima, fiica şi fiul agentului de poliţie. Acesta din urmă este bănuit că a apăsat pe trăgaci. După prima zi de audieri, procurorul care anchetează cazul a dispus prin ordonanţă, faţă de Ionuţ Dinu, obligaţia de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile.

Măsura s-a dipus în cadrul dosarului penal în care fiul poliţistului este cercetat oficial, nu pentru ucidere din culpă, ci deocamdată doar pentru „efectua rea fără drept de operaţiuni cu arme şi muniţii”. Conform reprezentanţilor Par - chetului de pe lângă Tribunalul Dolj, dacă, în urma probatoriului, se va reţine săvârşirea faptei cu intenţie indirectă, atunci acuzaţia va fi de omor, nu de ucidere din culpă. În acest caz, tânărul ar putea fi condamnat la închisoare pentru o perioadă între 10 şi 20 de ani.