Evenimentul Zilei > Economie > Topul trenurilor de noapte din Europa. Cu ce cursă figurează România
Topul trenurilor de noapte din Europa. Cu ce cursă figurează România

Topul trenurilor de noapte din Europa. Cu ce cursă figurează România

În întocmirea clasamentul au fost luate în considerare investițiile realizate de operatorii de transport feroviar în dezvoltarea acestui tip de serviciu.

Cursa Budapesta – București este nominalizată de publicația britanică The Guardian într-un clasament al celor mai bune trenuri de noapte care circulă prin statele continentului european. În topul întocmit de jurnaliști, mai apar și alte trenuri, precum Paris-Roma, Milano-Palermo sau Bruxelles – Viena.

Jurnaliștii publicației din Marea Britanie au realizat acest clasament, al celor mai bune trenuri de noapte, luând în considerare investițiile realizate de operatorii de transport feroviar în dezvoltarea acestui tip de serviciu. Cursa Budapesta – București pornește din stația Keleti.

Gara este considerată una dintre cele mai artistice din Europa datorită stilului arhitectural eclectic în care a fost realizată și care se remarcă prin tavanele foarte înalte și fațada impresionantă. Prețul unei călătorii costă puțin peste 250 de lei, dar autorii topului consideră că este justificat.

Pe traseu, călătorii care aleg să călătorească cu trenul, spre București, au prilejul să vizioneze peisajele superbe ale Munților Carpați, în lumina răsăritului, dat fiind că ora de sosire în capitala Românei este după prânz.