Președintele Traian Băsescu:

  • ,,Noi am învăţat politica la fără frecvenţă, ce politică ştiam eu atunci? Nu-mi predau politica delfinii nici în Atlantic, nici în Pacific”
  • ”Victor Ponta este exemplificarea perfectă a farseorului, a aceluia capabil să spună una la Houston, să spună alta la Beijing, unde să-şi manifeste simpatia pentru Partidul Comunist şi acelaşi care când se va întoarce de la Washington va condamna că o doamnă ca doamna Andronescu şi un domn ca domnul Nica sunt suspicionaţi de DNA"

 

Premierul Victor Ponta:

  • "Am reuşit să îl opresc pe Stelian Tănase, să nu mai vină tot timpul la mine în birou să îmi spună ce mult mă iubeşte, ce mult vrea să mă susţină.."

 

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea:

  • "Mă vedeţi pe mine un om care să aibă emoţii? Moţiunea de cenzură are şansa celui care nu ştie să înoate, după ce a trecut de înălţimea sa, s-a înecat. Este un instrument pe care îl are Opoziţia şi pe care partidele politice îl au şi pe care trebuie să îl folosească în fiecare sesiune parlamentară. Noi am verificat, constituţional este corectă, dezbaterea, argumentele vor fi făcute în plen".

 

Vicepremierul Liviu Dragnea, despre cererea judecătorului Horaţius Dumbravă ca magistraţii să fie verificaţi dacă sunt colaboratori ai serviciilor: "E important să ştim cine cu cine vorbim şi dacă mă uit la tine să ştiu că tu eşti tu".

 

Cezar Preda:

  • ”Românii nu au ajuns în stadiul în care să-şi voteze preşedinte un om care a fugit de armată. Ponta a fugit zece ani de armată. Îl căutau să-l ia în armată şi el era prin gară pe la Paris, iar neamţul a făcut planton şi de gardă şi a jurat credinţă sub drapelul nostru în timp ce marele român care face marea Unire fugea de armată”

 

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur:

  • "Îmi exprim îngrijorarea şi dezacordul privind anunţurile zilnice pe care le face PSD prin unii parlamentari, ca Putin când a anexat Crimeea. Mai iau câte un primar. Anexează câte un primar. Nu acesta va fi viitorul. Dacă vă ia ca haină de purtat, de purtat veţi fi".