Topul greșelilor când îți cumperi haine. Cum să nu pierzi bani

sursa foto: Arhiva EvZ

Vine un moment în care garderoba trebuie reînnoită, motive sunt destule. Obținerea unui loc de muncă, care necesită un stil mai sobru sau poate că aveți nevoie de puțină culoare sunt câteva exemple. Indiferent de motiv, achizționarea unor haine noi nu este o activitate superficială, dimpotrivă. Mai ales că trăim într-o lume în care stereotipurile ne judecă și după cum ne îmbrăcăm.

Greșeli pe care le facem atunci când ne cumpărăm haine

Însă, sunt cel puțin cinci greșeli pe care majoritatea dintre noi le facem atunci ne cumpărăm haine. Rezultatul: un portofel mult mai ușor și dulap plin cu piese vestimentare pe care nu le purtăm. Sunt cinci greșeli, doar cinci, dar suficiente. Să începem cu impulsivitatea.

Intrăm în magazine fără a ne dori ceva anume. Cumpărăm doar de dragul de a „cumpără”. Este un gest aproape automizat care costă bani și de multe ori, hainele achiziționate ajung să ocupe locul degeaba în dulap. Atunci când ne cumpărăm haine, atenția la detalii este baza întregului proces.

În lipsa cumpătării ne trezim cu o garderbă incoerentă, total inadecvată stilului propriu. Este cunoscut faptul că sesiunile de shopping ridică moralul și îmbunătățesc starea emoțională. Prin urmare nu este indicat să vă cumpărați haine atunci când treceți printr-o perioadă de instabilitate emoțională. Riscați să plecați cu tot magazinul.

Foto: dreamstime

Impulsivitate și neglijarea materialelor

După ce am stabilit de ce nu este bine să cumpărăm impulsiv, trecem la următoarea greșeală pe care o facem atunci când ne cumpărăm îmbrăcămintea. Anume, neglijăm calitatea materialelor, deși ar trebui să fie principala caracteristică a unei piese vestimentare.

Chiar dacă un material bun înseamnă și un preț mai mare, în egală măsură haina se va așeza mult mai bine pe corp. Bumbacul, inul, mătasea sau cașmirul sunt materiale care nu ar trebui să lipsească din garberobă. A treia greșeală care ne viciază bugetul, omiterea probei.

Atunci când nu probăm hainele, pierdem din vedere cel mai important aspect, cum se așează haina pe corpul nostru. Poate suntem obișnuiți cu măsurile noastre, însă mărimile diferă în funcție de producător. Mai ales în cazul magazinelor mass-market.

Sursa foto: Muhmed | Dreamstime.com

Haine opuse stilului personal

De asemenea, atunci când ne cumpărăm haine este indicat să aruncăm o privire în garderobă. Este una din greșelile majore pe care le facem. Așa se face că ne trezim la final de zi că am cumpărat haine care nu se potrivesc deloc cu ceea ce avem în dulap.

Așadar, înainte de a pleca shopping este indicat să reține măcar două piese din dulap pentru a alcătui măcar două ținute. Toleranța deși reprezintă un cuvânt care ar descrie mai degrabă o calitate, în cazul pieselor vestimentare regula nu mai este valabilă.

Asta pentru că obișnuim să tolerăm materialele slab calitative, croiuri greșite sau superficiale. Din nou aceste greșeli se răsfrâng asupra bugetului. Achiziționarea unei piese vestimentare implică responsabilitate, mai ales că scoți la înaintare banii pe care bănuim că nu i-ai obținut cu ușurință.

Luați în considerare că trăim într-o lume în care haina îl face pe om, de cele mai multe ori. Prin urmare, luați în considerare toate aspectele menționate mai sus pentru a vă alege cele mai bune haine, notează andreearaicu.ro.