Topul celor mai căutate orașe din România. Tarifele mari nu i-au speriat pe turiști

Sursa foto: Pixabay

Cele mai căutate orașe din acest an au fost Brașovul, Sibiul, Sinaia și Cluj-Napoca. De asemenea, Capitala s-a numărat printre cele mai populare destinații din țara noastră. În schimb, litoralul românesc a scăzut în clasament. Conform unei analize recente, tarifele de cazare au crescut semnificativ în ultimele luni.

Cele mai căutate orașe din țară

În topul preferințelor turiștilor s-au aflat patru orașe din centrul țării, dintre acestea, Brașovul ocupă un loc fruntaș. Totodată, Clujul, Sibiul și Sinaia s-au numărat printre cele mai populare destinații din acest an.

Potrivit platformei hoteliere Travelminit, Bucureștiul a fost inclus pe această listă.  În schimb, litoralul a scăzut în popularitate.

Tarife mai mari la cazare

Spre deosebire de anul precedent, schimbări importante există și în cazul tarifelor de cazare. În 2023, acestea au crescut cu 8%.

În plus, datele arată că sectorul SPA a avut o creștere de 16%. Litoralul romanesc rămâne în continuare în topul celor mai populare destinații, însă a înregistrat o ușoară scădere.

Conform analizei realizate pe baza rezervărilor din ultimele luni, Brașovul ocupă prima poziție în topul preferințelor.

Sibiu. Sursa foto: Facebook

Cele mai populare destinații din România

Spre deosebire de 2023, tarifele de cazare s-au majorat cu 8%. De asemenea, sectorul SPA a înregistrat o creștere importantă, care a atins pragul de 16%.

Mai mult, sejurul de două nopți pentru cupluri a costat în jur de 811 lei. Față de anul trecut, prețul plătit de cuplu pentru cazare s-a majorat cu 6,5%.

În plus, creșteri semnificative pot fi observate și în cazul tarifelor de cazare pentru familii. Un sejur de patru nopți pentru o familie a ajuns la 2.038 de lei în destinațiile montane, având o creștere de 8,7% față de anul precedent.

În cazul destinaţiilor SPA, familiile au achitat 2.183 lei pentru patru nopți de cazare. În orașe, tarifele au ajuns la 1.832 de lei.

„În ciuda provocărilor, sectorul turismului intern din România a demonstrat stabilitate şi capacitate de adaptare, cu o cerere masivă atât pentru destinaţiile de litoral, cât şi pentru cele din interiorul ţării”, au precizat reprezentanții platformei hoteliere.