Vă îngrijorează factura la energie electrică? Achiziția unui bec poate părea o sarcină simplă, dar există de fapt o serie de factori de luat în considerare. Există mai multe tipuri primare de becuri: LED-uri de lungă durată, eficiente din punct de vedere energetic, cu incandescențe economice, dar trecătoare și CFL-uri la mijlocul drumului (atât din punct de vedere al costului, cât și al eficienței energetice).
Unul din cele mai mari site-uri de obiecte de uz casnic a făcut un clasament al becurilor care vă pot salva o parte din banii pe care-i dați pe factura la energie electrică. 32 de milioane de oameni sunt ajutați în fiecare lună de sfaturile specialiștilor.
Dacă vă îngrijorează factura la energie electrică, puteți începe prin a căuta becuri cât mai economice. Iată câteva sugestii.
1. Cel mai bun LED: Bec cu LED echivalent Philips de 60 de wați
Se spune că acest produs are o durată de viață de peste 10 ani și se estimează că vă va economisi aproximativ 50 euro în costurile energiei. Se găsesc în România, aproximativ 30 de lei, patru becuri.
Dacă doriți să alegeți cea mai recentă tehnologie, optați pentru LED, care înseamnă „diodă emițătoare de lumină”. Înainte, aceste becuri erau doar pentru lămpi de specialitate, dar în zilele noastre ele se pot încadra în conectorul înșurubabil standard prezentat în majoritatea lămpilor și prizelor de lumină.
În timp ce becurile sunt mai durabile și mai eficiente din punct de vedere energetic decât becul incandescent standard, ele își concentrează lumina într-o singură direcție, spre deosebire de difuzarea în jurul unei camere. Acest lucru le face grozave pentru iluminarea unui anumit spațiu. Sunt ideale pentru lămpile de citit, sub iluminatul dulapului și ca lămpi de lucru. În plus, nu se încălzesc la fel de mult ca becurile cu incandescență în timpul funcționării.
Becurile cu LED alb de 8,5 wați de la Philips - echivalentul a 60 de wați într-un bec incandescent - sunt disponibile în două stiluri diferite: lumină moale, care dă o atmosferă mai caldă și mai confortabilă, perfectă pentru o dispoziție relaxată (excelent pentru lămpile de living și dormitor) și lumina zilei, care are aspectul soarelui natural. Se spune că acest produs are o durată de viață de peste 10 ani și se estimează că vă va economisi aproximativ 50 euro în costurile energetice, comparativ cu luminile incandescente tradiționale.
2. Al doilea, cel mai bun LED: becuri TCP echivalente cu 60 de wați
Poate înlocui un bec incandescent standard de 60 de wați și vă poate economisi în medie 700 euro pe parcursul vieții sale. Pot fi găsite pe Amazon.
Becurile TCP echivalente cu 60 de wați sunt o altă opțiune excelentă pentru cei care doresc să cumpere LED-uri. Poate înlocui un bec cu incandescență standard de 60 de wați și vă poate economisi în medie 700 euro pe parcursul vieții sale, când vă dați seama că durata medie de viață a unui bec cu LED este mai mare de 18 ani și costă doar aproximativ un euro pe an pentru a funcționa.
Aceste becuri TCP distribuie lumina uniform și durează mult timp. Lumina este de un alb pur, pe care unii oameni o consideră prea dură, dar funcționează bine oriunde aveți nevoie de lumină de lucru, cum ar fi în bucătărie sau baie. Unul dintre singurele dezavantaje este că becul nu funcționează cu comutatoare mai variate.
3. Cel mai bun buget: bec LED A19 echivalent cu 60 de wați
Costul anual al funcționării acestui bec Philips este de doar un dolar și are o durată medie de viață de 10.000 de ore.
Căutați un bec eficient din punct de vedere energetic, care să nu fie prea scump? Costul anual estimat al funcționării acestui bec Philips este de doar un euro și are o durată medie de viață de 10.000 de ore, oferindu-vă o calitate și o longevitate bună. Gândește-te la toți banii pe care îi vei economisi, nefiind nevoit să cumperi atât de multe becuri de schimb!
Becul produce o lumină moale plăcută și emulează perfect un bec incandescent, făcându-l o alegere bună pentru dormitor sau sufragerie. În general, acesta este un bec de încredere la un preț foarte rezonabil.
4. Cel mai bun Smart: Bec inteligent cu LED A19 echivalent 60 Watt Philips
Aceste becuri inteligente reglabile pot fi controlate prin intermediul telefonului dvs. inteligent, tabletei, dispozitivului inteligent de acasă sau unui comutator.
Pentru un bec inteligent la îndemână, ușor de instalat, compatibil cu controlul vocal al Alexa, nu căutați mai departe decât becurile inteligente LED Philips Hue White A19. Cu aceste becuri reglabile, puteți crea o scenă de iluminare personalizabilă care poate fi controlată prin telefon, un comutator sau o tabletă. După ce înșurubați becurile în priza de lumină, trebuie doar să le conectați direct la dispozitivul dvs. inteligent de acasă.
Becurile sunt de 10 wați, sau echivalentul incandescent al 60 de wați. În plus față de Alexa, aceste becuri sunt, de asemenea, compatibile cu majoritatea celorlalte sisteme smart-home, inclusiv Google Assistant și Apple HomeKit. Rețineți că pentru a beneficia de experiența completă Hue, va trebui să achiziționați Philips Hue Bridge, care se vinde separat.
5. Cel mai bun incandescent: Bec de iluminat incandescent cu 3 căi GE Lighting
Este posibil ca becurile cu incandescență să nu aibă durata de viață a LED-urilor sau a CFL-urilor, dar sunt mai ieftine și pot fi utilizate cu un comutator de reglare.
Becurile cu incandescență tind să consume mai multă energie și să ardă mai repede, dar mulți oameni preferă să le folosească, deoarece conferă camerei o strălucire caldă și pot fi complementare tonurilor pielii. Deoarece becurile cu incandescență sunt ceea ce majoritatea oamenilor sunt familiarizați, becurile cu LED sau CFL pot părea aspre sau puternice prin comparație.
Incandescenții au, de asemenea, alte beneficii suplimentare - pot fi utilizate cu un dimmer și sunt mai puțin costisitoare de cumpărat inițial. Dacă preferați să utilizați incandescent, acesta de la GE este o opțiune excelentă. Este un bec cu trei căi cu 50/100/150 wați și este evaluat să dureze 1.500 de ore.
Ce anume să cauți când cumperi un bec
Cumpărăturile pentru becuri pot părea o sarcină simplă, dar există de fapt o serie de factori de luat în considerare. Există mai multe tipuri primare de becuri: LED-uri de lungă durată, eficiente din punct de vedere energetic, cu incandescențe economice, dar trecătoare și CFL-uri la mijlocul drumului (atât din punct de vedere al costului, cât și al eficienței energetice).
Indiferent de tipul de bec pe care îl cumpărați, luați în considerare temperatura de culoare pe care o doriți în casa dvs. Albul moale, lumina zilei și albul strălucitor sunt categoriile obișnuite în care se încadrează becurile și vor oferi diferite niveluri de iluminare și ambianță. În plus, verificați puterea becului pentru a se potrivi cu dispozitivul dvs. și asigurați-vă că va oferi suficientă lumină pentru setarea sau sarcina pe care o aveți în minte.