Preludiul prelungit, schimbarea poziţiilor şi a cadrului şi vorbele dulci sunt ingredientele unui act sexual reuşit. Află de la specialişti cele mai bune trucuri pentru a îndulci viaţa sexuală.
1. Amanţi de cursă lungă
Atenţie, bărbaţi! Sexul nu este o cursă contracronometru. Înainte să treceţi la fapte, trasaţi în minte un cerc cu un diametru de aproximativ 5 cm în jurul vaginului şi nu vă abateţi de la el.
"În tot acest timp, atingeţi partenera cu degetele, cu o pană, o eşarfă de mătase sau orice altceva o excită, pentru a crea tensiune şi pentru ca ea să atingă climaxul mai repede", este sfatul medicului Roxana Mischianu, sexolog la Spitalul Colentina din Bucureşti.
2. Acordaţi-vă suficient timp
Dacă vreţi să faceţi sex dimineaţa, setaţi-vă alarma cu 20 de minute mai devreme. De regulă, atât le ia femeilor să ajungă la orgasm. Lor nu le place să fie grăbite, aşa că între un act sexual matinal şi a fi la timp la serviciu, aleg, adesea, a doua variantă.
3. Variaţi stimularea
În timpul penetrării, variaţi mişcările şi stimulaţi şi zona clitoridiană. Sunt de preferat mişcările lente, la suprafaţă, în locul celor adânci şi rapide. Stimulaţi punctul G, care se găseşte la 3-5 cm adâncime pe peretele vaginului. Deşi ultimele studii arată că ar fi o invenţie, medicii admit că există în acea zonă un punct unde se întâlnesc mai multe terminaţii nervoase. "Prindeţi- vă din când în când de mână, asta are efect afrodisiac. Mângâierile şi cuvintele plăcute iniţiază comportamentul sexual", subliniază dr. Roxana Mischianu.
4. Adăugaţi sare şi piper vechilor poziţii
De exemplu, clasica poziţie a misionarului poate fi îmbunătăţită dacă femeile îşi ţin picioarele lipite de piept, sprijinite de umerii partenerului. Penetrarea va fi mai plăcută pentru amândoi.
5. Sex în baie şi în maşină
Ieşiţi din dormitor şi din monotonie. "Mergeţi în bucătărie, în baie, la munte, la spa, schimbaţi aerul şi cadrul. În locuri neconvenţionale veţi scăpa de rutină", adaugă sexologul Mischianu. De exemplu, un loc perfect este maşina de spălat, care vibrează când este pornită şi intensifică senzaţiile plăcute, sau bancheta din spate a maşinii.
6. Călătoriţi noaptea cu trenul
Pe de o parte, este aventura călătoriei într-un stil nou, pe de altă parte, atmsofera din compartimentul pentru dormit, care conferă o oarecare intimitate, însă are, în fond, o notă publică.
7. Faceţi exerciţii fizice împreună
Practicarea exerciţiilor fizice împreună poate ţine locul preludiului. "În timp ce fac sport, femeilor le creşte nivelul dopaminei (hormonul fericirii) şi scapă de anxietate, iar pielea bărbaţilor secretă un derivat al testosteronului, care creşte libidoul partenerei", subliniază medicul.
8. Împărtăşiţi fantezii în public
În timp ce staţi pe o bancă în parc, înconjuraţi de alţi oameni, împărtăşiţi-vă fanteziile sexuale. Se va crea tensiune şi vă veţi grăbi să ajungeţi acasă pentru a le pune în practică.
9. Păstraţi lumina stinsă
Lumina artificială inhibă. "O veioză sau lumânările crează un ambient relaxant", spune sexologul Roxana Mischianu. 10. Consumaţi ciocolată Ciocolata conţine feniltilamină, un neurotransmiţător care activează centrii creierului responsabili de plăcere.
10. Consumați ciocolată
Ciocolata conține feniltilamină, o substanță care activează centrii creierului responsabili cu plăcerea. În plus, cofeina stimulează libidoul.