Rețetele pentru preparatele din bucătăria spaniolă sunt simple, delicate, pline de savoare și, oriunde le-ai mânca, îți amintesc de restaurantele cochete din Madrid sau Barcelona.

În continuare vă propunem trei rețete de mâncare tradițională din Spania, preparate ce garantăm că vor fi pe placul tuturor.

Paella cu fructe de mare

Igrediente

400 gr fructe de mare; 200 gr orez; 2 căni supa de legume; 2 caței usturoi; 1 ceapă mică; 1 ardei gras; 3 linguri ulei măsline; câteva fire pătrunjel; șofran; sare de mare; piper

Mod preparare

Ceapa, ardeiul și usturoiul tocate mărunt se sotează în ulei de măsline. Adăugăm orezul. Peste legumele ușor rumenite se adaugă supa de legume sau pui, șofran, sare și piper. Se pune capacul și se lasă foc mic până se face orezul. Când orezul este gata, se adaugă fructele de mare și se mai lasă pe foc 1-2 minute cât să se îmbine aromele. Se servește caldă, cu pătrunjel verde tocat mărunt și opțional cu zeamă de lămâie.

Orez cu creveți

Ingrediente: 300 gr orez; 300 gr sos de roșii; 300 gr creveți curățat; o frunză de dafin; 1 cățel de usturoi; 1 ceapă medie; 1/2 ardei roșu; pătrunjel; vin alb; ulei de măsline

Mod preparare

Se curată ceapa și se toacă mărunt. Ceapa se călește în 3 linguri de ulei de măsline până devine moale, după care se adaugă ardeiul iute tăiat fâșii. După ce se lasă două minute pe foc, se adaugă  sosul de roșii și se călește totul la foc mic timp de 15 min. Usturoiul se pisează împreună cu câteva fire de patrunjel proaspăt tocat. Se amestecă cu puțin vin alb și se pune peste amestecul de ceapă și roșii. Se amestecă bine și se adaugă orezul spălat și frunza de dafin.

Se călește totul 1 min și se adaugă supă de peste caldă. Se fierbe totul la foc mic 15,20 min, amestecând din când în când că să nu se lipească. Când rămân două degete de supă se adaugă creveții. Se mai lasă pe foc până se fierbe orezul. Se servește caldă. Alături de puțină verdeață și lămâie.

Pui cu ciuperci de pădure

Ingrediente: 2 piepți de pui mai mari; 150 gr bacon afumat; 3 linguri cu pastă de roșii; 2 căței de usturoi; 1/2 linguriță de tarhon uscat; 400g r ciuperci de pădure, 250 ml supă de pui; o ceapă medie; o lingură cu făină; 5 linguri cu ulei; sare; piper

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie în bucățele micuțe, se condimentează cu sare și piper și se rumenește în 5 linguri cu ulei. Se scoate și se păstrează deoparte. În aceeași tigaie se călesc ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se adaugă baconul tăiat fâșii subțiri și se rumenește ușor. Se adaugă o lingură de făină, se amestecă bine și se încorporează pasta de roșii. Se călește totul 2,3 minute și se adaugă puiul, ciupercile tăiate in bucățele nu foarte mici, tarhonul uscat și supa de pui. Se lasă pe foc mic cca 15-20 min. Se servește cald, alături de o garnitură.