Top trei preparate italienești Rețele la care nu vei mai renunța niciodată

Top trei preparate italienești Rețele la care nu vei mai renunța niciodată

Mâncarea italienească este absolut divină, uşor de preparat şi nu necesită ingrediente sofisticate.

Rețetele pentru preparatele din bucătăria italienească sunt sofisticate, delicate, pline de savoare și, oriunde le-ai mânca, îți amintesc de restaurantele cochete din Roma sau Toscana. Fie dacă plănuiți să plecați într-o vacanță în Italia, fie ați vizitat superba țară și vă simțiți melancolici, vă propunem trei rețete de mâncare italienească, preparate ce garantăm că vor fi pe placul tuturor.

Paste cremoase cu ciuperci

200 g paste; 300-350 g ciuperci;  2-3 linguri de unt (separate); 1 lingură ulei de măsline; 2 căței de usturoi; 1/2 ceapă, tocată fin;  200 g parmezan ras.

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet, dar cu un minut mai puțin.

Feliază ciupercile. Topește 1 lingură de unt la foc mic, într-o tigaie mare. Călește un minut ceapa și usturoiul, adaugă ciupercile și lasă-le la făcut până când se evaporă apa din ele. Adaugă restul de 2 linguri de unt și amestecă până se topește.

Micșorează un pic focul. Adaugă pastele, 3 sferturi din apa ținută de la paste și parmezanul ras. Amestecă ușor și cât mai larg pentru a cuprinde toată compoziția și continuă până începe să se formeze sosul cremos pentru paste. Dacă pastele par uscate, mai adaugă apă. Asezonează cu sare și piper.

Focaccia lui Jamie Oliver

1 căpățână usturoi; 1 ceașcă ulei de măsline; 2 prafuri sare și piper; 2 linguri zahar; 21 g drojdie uscata; 650 ml apa; 1 kg faina; 1 crenguță rozmarin

Fă o grămăjoară de făină sau pune-o toată, cu vârf, într-un castron mare. Fă o gaură în mijlocul muntelui de făină, pentru a umple cu restul de ingrediente. Toarnă apa şi 3 pliculeţe de drojdie.

Adaugă 2 linguri de zahăr şi 1 lingură de sare şi amestecă încet cu o furculiţă, pentr a îngloba făina. Când ai obţinut un terci gros, adaugă şi restul de apă şi amestecă totul într-un aluat gros.

Amestecă aluatul până devine lucios şi elastic, pune într-un castron acoperit cu o cârpă umezită şi lasă la cald, să crească. Scoate aerul cu pumnul din coca dublată şi pune aluatul într-o tavă pudrată cu făină.

Pune usturoiul şi fire de rozmarin amestecate cu ulei de măsline şi sare peste aluatul din tavă. Lasă din nou la crescut sub o cârpă umedă. Dă la cuptorul încins la 220 de grade timp de 20-25 minute, după ce ai împuns aluatul cu degetul pentru o formă mai frumoasă.

Paste Arrabiata

450 g paste; 430 g sos de roșii; 6 căței de usturoi pisați; 1 linguriță fulgi de ardei iute; 1 și 1/2 linguriță ulei de măsline; o mână de pătrunjel proaspăt tocat; sare și piper după gust

Pune pastele la fiert. Încinge uleiul într-o tigaie. Adaugă usturoiul pisat și fulgii de ardei iute și lasă la sotat până se rumenește ușor usturoiul (2-3 minute). Toarnă sosul de roșii cu jumătate de cană de apă. Amestecă, micșorează focul și lasă la făcut 10 minute.

Scurge pastele când sunt gata. Adaugă pătrunjelul peste sos și toarnă apoi totul peste paste. Presară pătrunjel deasupra, dacă vrei, înainte de servire.

Ne puteți urmări și pe Google News