Sunt țări care au o rată a violenței împotriva femeilor foarte mare și îngrijorătoare. Oficialii lumii încearcă să găsească cât mai repede soluții pentru milioanele de victime din aceste țări. Bilanțul este uluitor. Foto: tapoos.com
Siguranța femeilor este un subiect prioritar pentru organele abilitate din toată lumea, în condițiile în care se fac eforturi susținute spre progres.
Din păcate, zilnic femei sunt violate, abuzate, se vorbește de violență domestică și trafic de persoane în aceste țări considerate cele mai periculoase.
Toți avem nevoie de siguranță, e o nevoie și un drept. Nu e normal ca cineva să fie mereu speriat, să se teamă.
Site-ul univverse.com a dat publicității o listă cu țările care au cel mai mare grad de risc, țările în care femeile nu sunt în siguranță.
Pe primul loc, se află Columbia, de departe țara cu cele mai multe atacuri împotriva femeilor, multe nici nu ajung la justiție. În 2015, în Columbia, au fost raportate 45.000 cazuri de violență domestică.
Pe locul 2, se află Afganistan, unde aproximativ 87% din populația feminină este needucată, între 70 și 80% dintre femei sunt obligate să se mărite de la 15 ani. Aici există un număr foarte mare de cazuri de violență domestică, din 100.000 de cazuri, 400 sunt mortale.
Locul 3 este deținut de India, cu o rată mare de violuri, trafic uman, violență domestică și pruncucidere. În ultimii 30 de ani, s-au înregistrat peste 50 milioane de avorturi.
Republica Democrată Congo se situează pe locul 4, cu o rată mare de violență asupra femeilor, unde aproape 1.150 de femei sunt violate zilnic, ceea ce duce la un număr de 420.000 anual. Femeile au și o sănătate precară, 57% dintre femeile însărcinate acolo au fost depistate ca anemice.
În Somalia, țară anarhică, agresiunea sexuală este considerată ceva normal. De asemenea, la ordinea zilei se întâlnesc căsătoriile cu fetițe sau mutilarea sexuală.
În Pakistan, fetițele sunt obligate să se mărite de mici, iar femeile sunt lovite cu pietre sau sunt atacate cu acid. E o țară total nesigură pentru femei, mai mult de 1.000 de fetițe sunt omorâte anual în numele ”onoarei” și multe altele îndură violența domestică.
Lucrurile acestea se întâmplă cu precădere în triburi, unde populația este needucată.
Locul 7 este deținut de Kenya, unde femeile nu au dreptul la educație sau să decidă ceva în nume propriu.
Cercetările spun că, în Brazilia, o femeie este agresată sexual la fiecare 15 secunde, iar o femeie este omorâtă la două ore. Avortul este interzis prin lege, iar femeile pot avorta doar în caz de viol sau dacă le este viața în pericol. Pedeapsa pentru încălcarea legii este de 3 ani.
Hărțuirea și atacurile sexuale sunt la ordinea zilei și în Egipt, țara de pe locul 9. Chiar și turistele cad victime acestor practici. Femeile nu au dreptul să se opună căsătoriei, nu au drepturi în ceea ce privește custodia copilului, divorțul sau moștenirile.
În Mexic, țara de pe locul 10, între anii 2011 și 2012 s-au înregistrat 4000 de cazuri de femei dispărute. Femeile nu au cadru legal pentru a se apăra de agresiunile sexuale sau de violența domestică.