Evenimentul Zilei > Economie > Top 300 Capital: Frank Timiş este cel mai bogat român
Top 300 Capital: Frank Timiş este cel mai bogat român

Top 300 Capital: Frank Timiş este cel mai bogat român

Frank Timiş este cel mai avut român, cu 1,65 miliarde de euro. El este urmat de Ioan Niculae şi familia Adamescu. Ion Ţiriac şi Dinu Patriciu nu au mai prins loc pe podium.

Frank Timiş, cu o avere de 1,65 miliarde de euro, ocupă locul întâi şi este urmat de Ioan Niculae şi familia Adamescu.
În Top 300 Capital cei mai bogaţi români, care apare astăzi, puteţi citi un interviu în exclusivitate cu Frank Timiş, care are afaceri în industria extractivă şi locuieşte la Londra, şi care destăinuie secretele averii sale.
Cei mai bogaţi români care au intrat în ediţia din acest an a Top 300 Capital au o avere cumulată de 29,5 miliarde de euro, în uşoară scădere faţă de ediţia precedentă. Dintre cei 300 de milionari, 14 au reşedinţa în străinătate, iar 121 au domiciliul în Capitală.
Locul doi în clasament este ocupat de Ioan Niculae, căruia afacerile din industria chimică, agricultură, comerţ exterior şi imobiliare i-au adus o avere estimată la 1,6 miliarde de euro.
Top trei cei mai bogaţi români este încheiat de familia Adamescu, cu o avere de 1,2-1,3 miliarde de euro, în domenii precum asigurări, imobiliare, construcţii, turism şi media.
Familia Ţiriac, cu 1,1-1,2 miliarde de euro din bănci, auto şi imobiliare, s-a plasat pe locul patru, fiind urmată de Dinu Patriciu, cu o avere estimată la 1-1,1 miliarde de euro, în domenii precum imobiliare, servicii financiare, media şi retail.
Top zece este întregit de Gabriel Comănescu (0,9-1 miliard de euro), Camelia şi Corina Voiculescu (800-900 de milioane de euro), Zoltan Teszari (700- 800 de milioane de euro), Veronica Drăgan (650-800 de milioane de euro) şi Ovidiu Tender (440-450 de milioane de euro).
Milionarii care au intrat în top
Printre cei care au intrat la masa bogaţilor se numără şi George Brăiloiu, românul cunoscut drept omul de afaceri care a cumpărat la licitaţie manuscrisele lui Emil Cioran, donate ulterior Academiei Române.
Alături de acesta, un alt nume nou intrat în Top 300 este Nicolae Dănilă, fost preşedinte executiv al Băncii Comerciale Române şi actualmente membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României.
Alte nume noi în clasament sunt Cornel şi Dan Vulpe, Ionel Pepenică, Costel Comană sau Nicolae Iorgu.
Citiţi şi:

  • 300 CAPITAL: Cine sunt femeile bogate ale României
  • Milionarii îmbogăţiţi din agricultură
  • Cine a făcut averi din IT şi comunicaţii
  • Cei mai bogaţi politicieni din România