Evenimentul Zilei > Economie > TOP 300 CAPITAL: Cine sunt femeile bogate ale României
TOP 300 CAPITAL: Cine sunt femeile bogate ale României

TOP 300 CAPITAL: Cine sunt femeile bogate ale României

Printre cei mai avuţi oameni din ţară se regăsesc doar opt femei, cu o avere cumulată de peste 1,8 miliarde euro.

Este o lume a bărbaţilor! Asta gândesc mulţi când vine vorba despre afaceri. Că lucrurile nu stau chiar aşa o dovedesc femeile care sunt prezente în Top 300 Capital cei mai bogaţi români. Hotărâte, puternice şi inteligente, ele îşi conduc afacerile cu mână de fier. Nu le este frică de nimeni şi nimic şi sunt capabile să ia, atunci când trebuie, cele mai grele decizii.

În plus, au şi o grămadă de avantaje. Niciun businessman trecut prin viaţă nu şi-ar dori să negocieze vreo tranzacţie cu o femeie de afaceri puternică şi inteligentă. Ştie că are mari şanse să iasă în pierdere. Iar dacă această femeie este şi frumoasă, ştie că nu are nicio şansă…

Doamnele

Au fiecare câte doi copii, dar asta nu înseamnă că nu îşi fac timp şi pentru business. Cele două fiice ale lui Dan Voiculescu, Camelia şi Corina, conduc cu mare atenţie o parte dintre afacerile demarate de senatorul Partidului Conservator şi, în plus, se implică în numeroase proiecte umanitare.

Cu mână forte îşi gestionează afacerile Veronica Drăgan. Pentru a face faţă crizei financiare declanşată la nivel mondial, a început, încă din 2008, restructurarea afacerilor. Cea mai importantă măsură a fost unificarea tuturor activităţilor grupului fondat de Iosif Constantin Drăgan sub titulatura de Veroniki Holding.

Când vorbeşti despre femeile de afaceri din România, este imposibil să nu te gândeşti la Anca Vlad. Acum 20 de ani, a lansat distribuitorul de produse farmaceutice Fildas şi, din acel moment, compania este printre cei mai mari jucători de pe piaţa românească. De câţiva ani, Anca Vlad a lansat Catena, un lanţ de farmacii în continuă expansiune.

Ajutate de bărbaţi

Lista celor mai bogate femei din România mai include nume ca Luchi Georgescu, Alina Naghi, Carmina Dumitrescu, Adriana Cristea sau Camelia Şucu.
Dacă ar fi să analizăm Top 300, vedem că vom găsi doar opt femei ce au, singure, averi de peste 16 milioane de euro. Totodată, observăm că doar trei s-au lansat în business fără ajutorul substanţial al vreunui bărbat. Prin urmare, businessul nu este o lume a bărbaţilor, dar susccesul femeilor de afaceri este, din păcate, excepţia, şi nu regula.

  • Cea de-a zecea ediţie a Top 300 cei mai bogaţi români, realizat de revista Capital, va putea fi găsită la toate chioşcurile începând cu data de 24 octombrie. În catalogul Top 300 veţi putea regăsi informaţii interesante despre femeile de afaceri şi despre familiile lor, precum şi despre cei mai importanţi antreprenori din România.

Citiţi şi:

  • Ieşiri din Top 300 Capital: Milionarii care nu au ţinut pasul cu criza
  • Capital Top 300: Cei mai bogaţi politicieni din România