Evenimentul Zilei > Social > Top 3 pericole care te pândesc în București
Top 3 pericole care te pândesc în București

Top 3 pericole care te pândesc în București

Cu ajutorul bucureștenilor, EVZ a făcut un top al pericolelor care te pândesc la fiecare pas

Într-un mic tur prin toate sectoarele Bucureştiului, reporterii „Evenimentului zilei” au stat de vorbă cu oamenii şi au aflat care sunt problemele cu care se confruntă. Cei mai mulți spun că au avut ghinionul să se nască într-o Capitală care vrea să devină „europeană”, fără să aibă, însă, standardele necesare. Autobuze fără aer condiționat, străzi neasfaltate, guri de canal fără capace, indicatoare rutiere care nu pot fi văzute, în timp util, din cauza crengilor copacilor netoaletați – sunt doar câteva dintre probleme.

„S-a ajuns până acolo încât să ne fie frică să mai ieşim din case. Nicăieri nu mai suntem în siguranţă. Deasupra blocului în care locuiesc, o bucată mare de ciment atârnă de mai bine de două luni. Oricând poate să cadă și să lovească pe cineva care trece prin zonă. Nimeni nu face nimic pentru noi”, ne-a povestit nea Petre, din Sectorul 5 al Capitalei.

Poduri neîntreținute

Inaugurat în anul 1938, Podul Constanţa, care a ajutat şi ajută în continuare ieşirea înspre cartierele Bucureştii-Noi şi Chitila, arată jalnic. Crăpături, bucăți mari de tencuială care stau să cadă. Întrebarea este: cât mai rezistă? Sute sau chiar mii de maşini tranzitează zilnic zona, iar pe deasupra mai trece și trenul care mișcă pasajul din temelii.

Balcoane degradate

Pe lângă blocurile cu bulină roşie, care au invadat întreg centrul Capitalei, în fiecare sector există astfel de imobile care pot pune în pericol viața trecătorilor. La intersecţia Bulevardului Mihai Bravu cu Șoseaua Dudeşti, într-un bloc de 13 etaje, balcoanele au ajuns într-o stare avansată de degradare. Locatarilor le este frică să nu cadă cu tot cu ele.Stații RATB, fără refugii

O altă problemă cu care se confruntă bucureştenii sunt stațiile RATB fără refugiu. Există multe astfel de cazuri la nivelul orașului. În imagine, observăm o femeie care aşteaptă autobuzul, pe carosabil, neexistând nici măcar trotuar. Viaţa călătorilor RATB este pusă în pericol. Este vorba de strada Industriilor din Sectorul 3.