Evenimentul Zilei > Actualitate > Top 10 destinaţii turistice preferate în 2014. Vezi ce oraş a reuşit să detroneze Parisul
Top 10 destinaţii turistice preferate în 2014. Vezi ce oraş a reuşit să detroneze Parisul

Top 10 destinaţii turistice preferate în 2014. Vezi ce oraş a reuşit să detroneze Parisul

Destinaţia turistică preferată în 2014 nu mai este Parisul, capitala franceză fiind detronată de Istanbul, arată clasamentului realitaz de de site-ul de călătorii Trip Advisor.

Pe următoarele două poziţii în "Top 10 destinaţii turistice preferate în 2014", se află Roma şi Londra, iar Parisul ocupă poziţia a şaptea.

Fostă capitală a Imperiului Otoman, Istanbulul ştie cum să atragă turiştii, scrie prese franceză.

"Clasamentul se bazează pe aprecierea celor care călătoresc din lumea întreagă. Istanbulul nu este o destinaţie necunoscută pentru francezi, însă este mai exotică pentru chinezi sau americani", a declarat Artine Meckertichian, purtător de cuvânt al Trip Advisor în Franţa, pentru 20minutes.fr.

De fapt, exotismul pare a fi unul din elementele de care beneficiază unele din oraşele aflate pe primele 25 de locuri: Hanoi ocupă locul opt în clasament, Budapesta, poziţia 2, iar Lisabona locul 23.

Oraşul marocan Marrakech ocupă poziţia a şasea, făcând un salt de 13 locuri faţă de clasamentul de anul trecut. Dintre metropolele care ce reprezintă destinaţii turistice tradiţionale, New York ocupă locul al 12-lea, Paris, şocul al 7-lea, iar Berlin al 11-lea.

Top 10 destinaţii turistice preferate în 2014, conform Tripe Advisor:

1. Istanbul
2. Roma
3. Londra
4. Beijing
5. Praga
6. Marrakech
7. Paris
8. Hanoi
9. Siem Reap (Cambodgia)
10. Shanghai

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: