TOP 10 cele mai CIUDATE ouă de Paşte - de la oul din 2 tone de ciocolată la cel care costă 9 milioane de lire

TOP 10 cele mai CIUDATE ouă de Paşte - de la oul din 2 tone de ciocolată la cel care costă 9 milioane de lire

Se apropie Sărbătorile Pascale şi toată lumea o să vopsească ouă pentru că aşa este tradiţia. Există însă o serie de cazuri de-a lungul timpului în care ouăle de Paşte au devenit adevărate opere de artă sau, din contră, veritabile kitsch-uri realizate fără un scop anume.

Sunt ciudate, pictate în toate felurile, uneori exagerat de încărcate, însă ne stârnesc cel puţin un zâmbet atunci când le vedem. Ouăle de Paşte, au devenit nu numai o simplă tradiţie, ci şi o adevărată luptă pentru a demonstra originalitatea şi imaginaţia bogată de care poate dispune un om.

1. Oul cu tot cu pui Un bloger străin s-a hotărât să aducă o noutate oului de Paşte, aşa că l-a învelit printr-o tehnică pe care nu a dorit să o dezvăluie pentru moment, cu o foiţă de metal pe care a desenat urmele unor rotiţe zimţate şi ca şi cum acest lucru nu ar fi fost suficient, a mai pus o pasăre din fier ataşată oului. Întregul dispozitiv seamănă cu cocoşul de fier care se pune pe unele case pentru a vedea din ce parte bate vântul. Blogerul susţine că a realizat oul după principiul “dacă eşti în dubii, pune o pasăre deasupra". 2. Oul de Paşte care se numeşte “Coşmarul dinaintea Crăciunului" Un ou de găină a avut norocul de a fi transformat într-o operă de artă de către Lorraine Schleter, o artistă contemporană. Ea şi-a intitulat ciudata operă “Coşmarul dinaintea Crăciunului", iar pe respectivul ou sunt desenaţi mai mulţi dovleci pregătiţi de Haloween, totul asezat pe un stativ sub formă de pisică. 3. Ouă inspirate din jocul Mario Celebrul personaj Mario, din jocul cu acelaşi nume, a ajuns să fie întruchipat şi pe ouăle de Paşte. Mutra lui micuţă de italian încape perfect pe suprafaţa cojii unui ou fiert. Pare suficient de pregătit pentru a fi ciocnit, eventual, de un alt Mario. 4. Ouăle Star Wars Dacă Mario a ajuns desenat pe ouăle de Paşte, fanii Star Wars nu aveau cum să se lase mai prejos. Chewbacca, Darth Vader, R2-D2, C-3PO, Jabba the Hutt şi Darth Maul încearcă să cucerească universul de pe coaja unui ou. Dacă ne imaginăm replica “Luke, eu sunt tatăl tău" jucată între ouă, ajungem la întrebare “cine a fost primul: oul sau Darth Vader?". 5. Oul-bijuterie Fabergé – cel mai scump ou din lume Ouăle din colecţia Fabergé reprezintă adevărate opere de artă şi sunt vândute la preţuri uriaşe în întreaga lume. Un singur ou din această colecţie a fost vândut la un moment dat cu 8,9 milioane de lire sterline. Sigur, la preţ contribuie şi valoarea pietrelor preţioase cu care este încrustat.

6. Tăcerea mieilor Editorii unui site cu informaţii despre filme au avut geniala idee de a prezenta o listă a filmelor pe care ei le recomandă şi care pot fi transpuse într-un fel sau altul pe coaja unui ou de Paşte. Cel mai reuşit dintre ele, după părerea cititorilor, a fost cel care îl întruchipa pe criminalul din Tăcerea Mieilor. 7. Oul Lego Un blogăr s-a gândit la faptul că cei de la Lego nu au inventat încă ouă pe care copiii să le poată asambla singuri sau să le lipească între ele. 8. Oul egoist Meme Au început să apară pe Facebook tot mai multe caricaturi cu un personaj care pare mâzgâlit de un copil, personaj numit Meme din cauza egoismului său. Mai exact, Meme chiar este un concept evoluţionist introdus în 1976 de un biolog, care defineşte aşa numita Genă-Egoistă. În condiţiile date, Meme merita cel puţin un ou doar al lui. 9. Ouăle din viitor Iubitorii serialului animat Futurama au motive de îngrijorare. Personajele lor favorite s-ar putea sparge de Paşte dacă coaja ouălor pe care au fost desenate nu vor fi suficient de tari. 10. Cel mai mare ou de ciocolată din lume În 2005, un oraş din Belgia a intrat în cartea recordurilor după ce o fabrică de acolo a realizat cel mai mare ou de ciocolată înregistrat vreodată în lume. Pentru realizarea lui au fost necesare 1950 de kilograme de ciocolată, avea 8,32 m înălţime, iar la realizarea lui s-a muncit 525 de ore.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursă: Odde.com