Fostul judecător și actual membru CSM, Adrian Toni Neacșu, a vorbit despre scandalul modificării codurilor penale, despre care spune că există doar „în folosul penalilor și inculpaților”. În același timp, Toni Neacșu o dă drept exemplu le Laura Codruța Kovesi, pe car eo numește beneficiară de lux a ordonanțelor”.

„Senzațional, excepțional! Republica borfașilor mai dă o lovitură! Încă un inculpat celebru e salvat de ordonanța pe coduri a catastrofei naționale!

Modificarea codurilor penale prin ordonanță de urgență se face în folosul penalilor și inculpaților.

O astfel de inculpată care va beneficia de modificarea codurilor penale este Laura Codruța Kovesi. Aceasta este inculpată pentru 3 infracțiuni, luare de mită (fapta din aprilie 2011), abuz în serviciu (faptă din 2010-2011) și mărturie mincinoasă (faptă din 2017).

Luarea de mită și abuzul în serviciu sunt infracțiunile de corupție cele mai grave de care este acuzată.

Cum urmărirea penală a început abia în 13 februarie 2019, dacă vor apărarea modificările codului penal prin ordonanță de urgență, infracțiunea de abuz în serviciu este deja prescrisă general (în 6 ani de la data faptei) și parchetul va fi nevoit să dispună clasarea pentru aceasta.

Deci, inculpata Laura Codruta Kovesi este beneficiara de lux a ordonanței de urgență pe coduri.

Nu mai faceți coduri pentru penali și inculpați! Nu mai salvați inculpații de justiție!

Și încă ceva.

Nu le mai dați inculpaților controlul judiciar așa cum prevede legea și nu mai lăsați instanțele de judecată și judecătorii să se pronunțe pe legalitatea măsurilor luate de procurori. Procurorii nu trebuie numiți de Consiliul Superior al Magistraturii, prin concurs, căci apoi sunt independenți și chiar se apucă de anchete, ci de prieteni politicieni, fiecare acolo unde e nevoie de el. Justiția a funcționat minunat când procurorul general și procurorul șef DNA au fost numiți politic, împreună cu SRI și protocoale au ținut țara pe linia de plutire. Cu noii procurori numiți numai pe criterii profesionale și fără amestecul politicului iată ce se întâmplă, scapă de sub control. Procurorii și judecătorii trebuie să fie activiști și agitatori pentru partidul care îi sprijină, nu așa, de capul lor.

Independența justiției e o noțiune depășită la fel cum a fost o greșeală c-am aderat pripit la Convenția europeană a drepturilor omului. Drepturile omului sunt un lux în România de care nu avem timp.

Puneți presiune pe Înalta Curte de Casație și Justiție care va judeca contestația la controlul judiciar împotriva inculpatei Kovesi.

Trimiteți petiții, faceți lanțuri umane, dați comunicate de presă, dați interviuri cu ambasadori, ieșiți în piață, pichetați instanțele, faceți gălăgie și haos, totul împotriva justiției.

Este inadmisibil ca justiția și judecătorii să fie lăsați liberi sa decidă, cine se cred?

Pe 3 aprilie 2019 aboliți independența justiției, măcar o zi, cât să scape sigur inculpata Kovesi, apoi mai vedem, poate ne obișnuim așa și facem justiția în stradă, pe Maidan, așa cum trebuie, iar nu în instanțe independente cu judecători imparțiali, cine se cred?

PS

Evident, citiți în notă ironică acest mic pamflet”, a scris fostul judecător pe Facebook.