Evenimentul Zilei > Actualitate > Toni Grecu: „Vreau gazon cu gropi drept decor”
Toni Grecu: „Vreau gazon cu gropi drept decor”

Toni Grecu: „Vreau gazon cu gropi drept decor”

Liderul de la "Serviciul Român de Comedie" promite un show mai acid din octombrie Printre noutăţi, rubrica "Vrei să fii cocalar?".

O discuţie cu Toni Grecu nu va fi niciodată plictisitoare. Mai ales când e pigmentată cu amănunte legate de schimbările pe care le va opera în show-ul său de la Pro TV, "Serviciul Român de Comedie" (SRC). Nu am aflat încă dacă studiourile din Buftea au dat parchetul din platou pe un gazon "marca Oprişan", dar cu siguranţă, imnul emisiunii, prezentat la "DA Talent Show", spectacolul lansării grilei de toamnă a posturilor TV din trustul MediaPro, nu cuprinde mai mult de două silabe: "Ga-zon".

Într-un interviu acordat EVZ, Toni Grecu, liderul SRC, a încercat să răspundă la toate curiozităţile telespectatorilor.

EVZ: Ce se schimbă la SRC?
Toni Grecu:
Fiind sezon nou, evident că am pregătit câteva schimbări. În primul rând este vorba despre noii colegi cu care vom lucra la SRC. Apoi despre conţinut, care va fi adaptat la ceea ce se întâmplă acum în viaţa publică românească. Mai e şi decorul, pe care îl vom primeni.

În acest sens, ca noutate absolută, aş vrea să scoatem parchetul si să-l înlocuim cu un gazon cu gropi, pus de firma lui Oprişan. Aşa cred că va fi distractiv când invitaţii la emisiune se vor afunda în iarbă până la genunchi. Divertismentul este garantat!

Şi imnul emisiunii se va schimba: îl vom invita pe Marcel Pavel să-l cânte în variantă scurtă, doar un vers sau o silabă, să nu fie plictisitor.

Mai vin vedete în emisiune?
În fiecare emisiune vor veni vedete separat de cele care fac parte din echipa de bază. Fie că e politician, cântăreţ sau sportiv, la SRC invitatul face parte din ecuaţie şi are locul lui în format.

Vor fi şi transformări de decor?
Vom avea mai mult public, în primul rând. Emisiunea va fi de fapt un spectacol în care publicul va juca efectiv. Cum, nu vă spun eu acum, veţi vedea. Decorul va fi îmbunătăţit cu elemente luminoase şi strălucitoare specifice show-urilor cu public. Sigur, mai sunt şi alte schimbări, dar nu vă dezvălui totul de pe acum.

"Colegii de la «Land of Jokes» sunt încă în sistem şi asta e bine"

S-a vorbit şi de rubrici noi. Despre ce este vorba?
Vor fi rubrici consacrate, dar şi noi. Îi veţi vedea, de exemplu, pe Cosmin Natanticu şi Cătălin Neamţu acolo unde nu vă aşteptaţi, vor fi şi concursuri muzicale, un concurs de incultură generală "Vrei să fii cocalar?", o rubrică deja consacrată de monden "Să mor eu dacă înţeleg ceva" cu Bianca Drăguşanu (Aniela Petreanu), pseudo-serialul ştiinţific "Comediscovery", în cadrul căruia vom difuza scurte documentare despre supravieţuirea în condiţii extreme de beţie sau mâncare în exces. Îi veţi vedea şi pe Monica Anghel şi Mihai Bobonete într-un serial de ficţiune, "Clanul Lupilor".

Faceţi satiră politică din 1981. Care a fost "Epoca de Aur" a Divertis-ului?
Au fost perioade diferite, capitole diferite. Cea mai romantică a fost perioada de început, până în 1989. Cea mai încărcată de emoţii şi satisfacţii pe viu a fost perioada turneelor prin ţară şi în străinătate care a ţinut până prin 2001, iar cea mai complexă şi de mare angajament a fost perioada de după 2001, când am intrat în capitolul divertisment TV. Fiecare a avut partea ei de aur.

Cum percepe SRC-ul plecarea colegilor de la "Land of Jokes" la TVR?

Cele două producţii au fost independente una de cealaltă din toate punctele de vedere. Doar pentru că se difuzau una după alta se crea impresia de proiect unitar, dar, în sine, fiecare producţie era cu personalitatea ei. Colegii de la "Land of Jokes" sunt încă în sistem şi asta e bine.

Este posibil ca Divertis să se împace? Vom mai vedea echipa întreagă?
Să fie clar, nu este vorba despre nicio împăcare, fiindcă nu există nicio duşmanie. Orice se poate, "never say never". Cel mai important este să fim sănătoşi.

Toni Grecu e superstiţios

Aţi scris scenariul la "S-a furat mireasa", film care a intrat în producţie şi o are pe Cătălina Grama în rolul principal. Mai sunt şi alţi membri SRC în distribuţie?
Scenariul acestui film de comedie pentru televiziune l-am scris în cooperare cu Adrian Onciu, şi el textier la SRC. În afară de Jojo, pe genericul filmului vor apărea mai mulţi actori din emisiunea noastră, Aniela Petreanu, Claudiu Maier, Gicu Gojira Andreescu, Cătălin Neamţu, Dragoş Muşat şi Cristian Martin. Este o distribuţie complexă, în care veţi regăsi actori foarte mari alături de actori tineri extrem de talentaţi, despre care se va vorbi la momentul oportun, mai aproape de momentul lansării, nu vreau să dezvălui acum toate secretele acestei producţii.

Este primul scenariu de film pe care l-aţi scris? Urmează şi alte producţii?
E primul film la care lucrez. Încercări au mai fost, dar acest scenariu deja s-a filmat pe parcursul verii, iar acum este în post producţie. Sunt curios cum va ieşi. Trebuie să subliniez aici colaborarea foarte bună pe care am avut-o cu Alma Sârbu, în calitate de producător, şi cu Jesús del Cerro, regizorul filmului. Pentru mine a fost o experienţă fascinantă. Filmul este altceva decât televiziunea.

Alte planuri?
Am, dar nu vreau să vorbesc despre ele, fiindcă sunt superstiţios. Mai întâi să se facă şi apoi să vorbim. Acum, pentru mine şi toată echipa, cel mai important este debutul de sezon pe care ne concentrăm. "Serviciul Român de Comedie" va reveni din octombrie la Pro TV cu formulă înnoită, cu idei noi, subiecte noi şi veselie la maximum sub noua deviză: "De râs pentru toată ţara!"

"Cea mai romantică (perioadă Divertis – n.r.) a fost perioada de început, până în 1989."

TONI GRECU, lider Serviciul Român de Comedie

SCHIMBĂRI

Cătălin Neamţu: "Salvaţi roşia spontană"

Monica Anghel, Mihai Bobonete şi Cătălin Neamţu sunt noii agenţi ce se alătură, sau revin, în echipa "Serviciului Român de Comedie". Monica Anghel a reluat colaborarea cu Toni Grecu după trei ani şi a primit gradul de agent principal, "responsabilă cu muzica uşoară şi muzica grea", dar şi cu ficţiunea. Prima implicare a cântăreţei, forţată de evenimentele actuale, a fost transformarea imnului naţional din "Deşteaptă-te, române!" în "Desfundă-te române!". În noul serial de ficţiune, "Clanul Lupilor", artista îl va ca partener pe Mihai Bobonete.

Cătălin Neamţu s-a integrat ca parte ecologistă a proiectului, el militând pentru "Salvaţi beţivii din toată lumea". Cătălin este şi preşedinte al "Asociaţiei 3 lăbuţe", ce poate deveni oricând "2 lăbuţe" sau, mai rău, doar "o lăbuţă în caz excepţional", iar apelul său este ca lumea să "salveze roşia spontană".
Citiţi şi:

  • Monica Anghel se întoarce la „Serviciul Român de Comedie
  • Noul show Divertis, spre TVR
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: