Toni Greblă, interceptat de DNA inclusiv în perioada în care era judecător la Curtea Constituțională. "Spunea că un kilogram de brânză sde vinde cu circa 20 lei"

Toni Greblă, interceptat de DNA inclusiv în perioada în care era judecător la Curtea Constituțională.  "Spunea că un kilogram de brânză sde vinde cu circa 20 lei"

Fostul senator Toni Greblă a fost interceptat de DNA inclusiv în perioada în care era judecător la Curtea Constituțională. Instanța a respins, miercuri, cererea procurorilor de cercetare a lui Toni Greblă în arest la domiciliu.

Toni Greblă a fost interceptat în toamna anului 2014 de Serviciul Român de Informații, când își începuse deja mandatul la CCR. Informația apare în documentele transmise miercuri de procurori instanței. Potrivit acestor interceptări, judecătorul discută cu o persoană despre înregistrarea la Registrul Comerțului a unei cooperative agricole. Sunt discuții despre ferma deținută de Toni Greblă în județul Gorj cu mai multe persoane. DNA încearcă, prin depunerea acestei interceptări, să demonstreze că deși știa că încalcă prevederile legale care nu permit unui senator sau unui judecător al CCR să efectueze acte comerciale, Toni Greblă făcea acest lucru, potrivit digi24.ro

De exemplu discuţia din 22 septembrie 2014, orele 13.09, dinte Toni Greblă şi Bartolomeu Constantin Săvoiu (discuţie despre întâlnirea cu Ion Bîrcină- finul lui Toni Greblă):

„Da, excelenţă…Poţi vorbi? Bună ziua, dragule, poţi vorbi?...Da…dragule, m-am întors sâmbătă seara. Am fost de joi până sâmbătă cu prietenul nostru, care e un om deosebit. A fost o revelaţie, să ştii. E un om…aşa…E o întreagă…poa’ să scrie o carte. E o saga, o saga întreagă a acestui om… Io ştiu. Zii care-i problema!... Deci, mă, să-ţi spun că am fost foarte mulţumit, foarte bucuros. Este şi avem multe lucruri de făcut… De acord… asta vroiam să spun. Sunt foarte bucuros că ne vom vedea şi cu el.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Alt exemplu, discuţia din 22 septembrie 2014, orele 17.42, dintre Toni Greblă şi ion Bîrcină (cu privire la întâlnirea din Turcia):

„…Să trăiţi, domnu’ prefect!... Ce faci tu?... Nici eu nu mai ştiu. Am venit de la, din Turcia aseară şi acum plec la Alba Iulia… Aha, da… Da… Şi când vii de acolo? … Păi SĂVOIU, SĂVOIU, vă povestesc eu cum e cu SĂVOIU. SĂVOIU e un pic dus de-acasă… Asta ţi-am spus de la început. El e bun numi pe relaţii. Atât!...D Da. Nu, e dus de-acasă. Acum că… are un prieten de la Braşov care are o instalaţie. Numai asta spune. Da’ e bun acolo. E bine să ştii de el, să-l foloseşti aşa cum vrei tu, nu cum vrea el… da, ţi-am spus că e bun pentru relaţii, nu pentru altceva.”

Denunțuri

De asemenea, la dosar există și mai multe denunțuri împotriva lui Toni Greblă, ultimul dintre acestea datând de la începutul acestei luni. Este făcut de o persoană care susține că, ulterior debutului anchetei, ulterior perchezițiilor făcute la ferma sa, Toni Greblă ar fi încercat să-i vândă mai multe animale de acolo. Denunțătorul spune că era dispus să cumpere mai multe capre de la Toni Greblă pe motiv că știa că are o „jenă financiară”.

"Toni Greblă mi-a spus că ţine aceste capre într-o localitate de lângă Târgu-Jiu, fără a-i specifica locaţia. Toni Greblă lăuda aceste capre, care spunea că produc lapte de calitate, gras, din care se face brânză, pe care o punea în cutii de 8 kg, din plastic, pe care le vindea la diverşi. Nu mai reţin exact, dar Toni Greblă spunea că un kilogram de brânză sde vinde cu circa 20 lei. El i-a spus că aceste capre sunt aduse de afară, posibil să fi spus ceva de Spania sau Australia. i-a mai spus că preţul unei astfel de capre este în jur de 350 euro. După această discuţie, s-a întâlnit cu FRUNZĂ DĂNUŢ la Ghimbav, la fabrica lui, Losan, şi i-a spus că Toni Greblăar vinde nişte capre, prezentându-i calităţile acestora, aşa cum i le spusese Toni Greblăşi cam ce profit ar putea lua pe ele. A privit lucrurile mai departe, în ideea că putea face şi export cu această brânză.