''Dintre toate (acuzaţiile – n.r.), eu pe restul nici nu le-aş comenta, una este care creează probleme deosebite – constituirea unui grup infracţional pentru realizarea unor operaţiuni de export în Federaţia Rusă şi în alte ţări, dar în special în Federaţia Rusă (…) cu care noi avem un embargo de export, iar Federaţia Rusă nu mai importă produse româneşti de 4-5 ani, de când s-au deteriorat relaţiile politice. În ce context aş fi putut eu gândi măcar că poate fi realizat un export în Rusia … Pe de altă pare, eu aveam atunci calitatea de demnitar – în 2014 eram chiar judecător la Curtea Constituţională. Dacă să zicem că aş fi intenţionat sau aş fi intrat sau aş fi fost cooptat, ceea ce nu este cazul, într-un grup infracţional, într-o asemenea infracţiune, care pregătea o asemenea infracţiune, cred că ar fi fost datoria organelor de informaţii – SRI şi SPP – să mă avertizeze împotriva acestui pericol'', a explicat Toni Greblă potrivit Agerpres.

El a subliniat că demnitarii beneficiază de protecţie şi trebuie să fie informaţi în legătură cu acţiunile pe care le desfăşoară sau cu posibilele acţiuni în care ar intra "voit sau nevoit".

''Eu am spus că nu am participat la constituirea şi nu s-a constituit niciun grup infracţional pe cazul acesta. Eu nu-l cunosc pe cetăţeanul turc despre care se face vorbire, nu am auzit niciodată de el, nu ştiu dacă loveşte în România sau Turcia, nu ştiu cu ce se ocupă. Pe dl gen. Săvoiu îl ştiu de peste 20 de ani, el fiind gorjean, provenit dintr-o familie în care bunicul a fost prefect de judeţ. Am avut o relaţie foarte bună, dar numai ocazională (…) Nu am discutat niciodată posibile afaceri, nici nu ştiu dacă dl. Săvoiu face afaceri. Eu unul nu fac şi nici nu mă pricep la afaceri'', a mai spus Greblă.