Evenimentul Zilei > Actualitate > Tone de marfă chinezească confiscate. Control de amploare al ANPC în portul Constanța
Tone de marfă chinezească confiscate. Control de amploare al ANPC în portul Constanța

Tone de marfă chinezească confiscate. Control de amploare al ANPC în portul Constanța

Mai multe containere cu marfă adusă din China, cu vapoarele, au fost verificate, în portul Constanța Sud Agigea, de comisarii de la Protecția Consumatorilor, coordonați de președintele ANPC, Horia Constantinescu, fiind vizate produsele contrafăcute. Acțiunea este în plină desfășurare.

Acțiunea, în premieră în portul Constanța, a fost inițiată de președintele ANPC, Horia Constantinescu, acesta dispunând controale în Vama Constanța Sud Agigea. Începând cu ora 5:30, comisarii ANPC au participat la deschiderea mai multor containere de către organele vamale, în cadrul controlului fizic efectuat de aceștia.

În urmă propriilor verificări, comisarii din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Constanța au analizat și verificat produsele intrate în țară. ANPC menționează că acțiunea de control este în plină desfășurare.

În cele patru containere cu “chinezării” verificate până în acest moment, au fost identificate cantități impresionante de mărfuri neconforme.

Printre acestea, articole de încălțăminte, marfa fiind indisponobilizată și prelevându-se probe; Lenjerii de pat contrafăcute. Și acestea au fost indisponibilizate până la finalizarea verificărilor; Flori ornamentale, decorațiuni pentru evenimente (farfurii, figurine din plastic, suport metalic pentru decorațiuni) care nu aveau elemente de identificare și nu erau însoțite de documente de calitate. Marfă a fost indisponibilizata până la finalizarea verificărilor.

Au mai fost descoperite produse diverse, respectiv: produse electrice (căni de încălzit apă) care nu aveau marcajul CE, fiind potențial periculoase întrucât nu aveau împământare. O parte din produse erau neconforme în sensul că erau etichetate că fiind din inox, dar în realitate erau din tablă galvanizată; Protecții pentru mesele de călcat, care erau etichetate că fiind din bumbac dar în realitate aveau în compoziție alte materiale. Marfă a fost oprită până la finalizarea verificărilor.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE