Tomac în campanie electorală  pentru Republica Moldova. Care este legătura cu PPE

Tomac în campanie electorală  pentru Republica Moldova. Care este legătura cu PPE

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a postat, vineri, pe pagina sa de socializare un mesaj în care afirmă că împreună cu Traian Băsescu şi Theodor Paleologu s-au deplasat la Zagreb pentru a vota noua echipă a Partidul Popular European, parte a căruia este și PMP

 

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a postat, vineri, pe pagina sa de socializare un mesaj în care afirmă că împreună cu Traian Băsescu şi Theodoe Paleologu s-au deplasat la Zagreb pentru a vota noua echipă a Partidul Popular European, parte a căruia este și PMP

Ne puteți urmări și pe Google News

„PPE a intrat în era Tusk!

Am fost zilele trecute, împreună cu Președinte Traian Băsescu, Theodor Paleologu și echipa PMP, la Zagreb pentru a vota noua echipă din fruntea celui mai mare și puternic partid din Europa, Partidul Popular European, parte a căruia este și PMP.

Alegerea unui lider din Europa de est în fruntea PPE este o premieră, iar pentru noi, un lucru extraordinar. Președintele Tusk este un bun cunoscător al realităților est-europene, iar PPE sub conducerea sa va râmâne un promotor și sprijin real al statelor care vor să facă parte din familia europeană, atât în Balcani, cât și in Est.

Rezoluția adoptată la Zagreb cu prilejul celei de-a 10-a aniversări a Parteneriatului Estic reiterează faptul că ușile Uniunii Europene rămân deschise inclusiv pentru Republica Moldova atunci când criteriile relevante de aderare vor fi îndeplinite.

Combaterea pierderilor de TVA (România înregistrează unul dintre cele mai ridicate niveluri ale deficitului de TVA - 35,5%), creșterea ratei de vaccinare, precum și combaterea schimbărilor climatice sunt, de asemenea, direcții prioritare ale PPE în următorii ani.

Să avem spor în realizare acestora!”

Demnitarul european a făcut această declarație în contextul în care atât România sunt alegeri prezidenţiale, iar în Republica Moldiva vin cele locale.

Potrivit lui Tomac, există un motiv pentru care UE trebuie să se implice în Republica Moldova, şi anume, că aproape 30% din populația ţării deține cetățenie română, deci sunt cetățeni europeni.