”Pentru că milioane de români urmăresc de ani de zile toate informările cu referire la abuzurile din Sistemul de Justiție românesc, am considerat necesar să redactez o Scrisoare deschisă și să o trimit atât către toți europarlamentarii de la Bruxelles, cât și către ambasadele din România." – a anunțat deputatul PSD pe pagina sa personală de Facebook.

Scrisoarea a provocat foarte multe comentarii și, semn că cei care nu au o "cultură precară" (așa cum susținea Procurorul General al României, domnul Augustin Lazăr) vor să se știe că EXISTĂ și că vocea lor CONTEAZĂ!", a mai comentat Liviu Pleșoianu.

În același timp, deputatul PSD și-a exprimat speranța că la întâlnirea cu ambsadorul Americii, pe care ministrul Justiției o avea programată în cursul zilei de luni, oficialul român îi va aminti celui american "că cel mai important simbol al Americii este Statuia… LIBERTĂȚII…".

Această scrisoare, care a fost publicată și pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA în România, vine în contextul raportului de evaluare pentru Laura Codruța Kovesi și Augustin Lazăr care va fi dat miercuri.