Evenimentul Zilei > Politica > Todorel Toader a fost repus în funcție: „Domnia sa se poate întoarce”
Todorel Toader a fost repus în funcție: „Domnia sa se poate întoarce”

Todorel Toader a fost repus în funcție: „Domnia sa se poate întoarce”

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, și-a reluat, de joi, postul de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, funcție din care s-a autosuspendat în perioada cât a fost ministru.

Informaţia a fost confirmată de prorectorul Mihaela Onofrei, care a fost ordonatorul de credite al instituţiei de învăţâmânt superior ieşean în perioada în care Tudorel Toader se afla la conducerea Ministerului Justiţiei.

„Având în vedere că în Monitorul Oficial numărul 324 din 24 aprilie 2019 a fost publicat decretul de eliberare a domnului ministru din funcţie, a fost un decret prin care se ia act de demisia domnului profesor Tudorel Toader din calitatea de ministru şi de membru al guvernului, domnia sa se poate întoarce la universitate în poziţia de rector începând de azi”, a declarat, pentru Agerpres, prof. univ. dr. Mihaela Onofrei.

Tudorel Toader a preluat în 2016 funcţia de rector al universităţii ieşene, din care s-a autosuspendat în februarie 2017, la momentul preluării portofoliului de la Ministerul Justiţiei. El a deţinut două mandate succesive de judecător la Curtea Constituţională a României în perioada 2006-2016. În perioada 2004-2016, el a fost şi decanul Facultăţii de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”.

La plecarea de la Ministerul Justiției, Tudorel Toader a declarat, după doi ani de mandat, că își reproșează că „oricând, oriunde se pot face lucruri mai multe și mai bine”.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele prin care lua act de demisiile lui Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero.

Decizia a venit după ce, marți, președintele declara că „această remaniere este o farsă, o răfuială în interiorul PSD” și a respins cele trei propuneri de înlocuire.