Evenimentul Zilei > Politica > LOVITURĂ grea pentru Toader. I se cere DEMISIA: „Este regretabil că acest sentiment de mândrie s-a disipat”
LOVITURĂ grea pentru Toader. I se cere DEMISIA: „Este regretabil că acest sentiment de mândrie s-a disipat”

LOVITURĂ grea pentru Toader. I se cere DEMISIA: „Este regretabil că acest sentiment de mândrie s-a disipat”

Ministrului Justiției, Tudorel Toader, i se cere demisia din funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Cei 170 de absolveți semnatari ai scrisorii, îl acuză pe Tudorel Toader că, în calitate de ministru al Justiției, a adus grave prejudicii de imagine universității.

„Pentru orice absolvent de universitate, alegerea rectorului într-o funcţie atât de înaltă constituie un prilej de mândrie şi un temei serios pentru a o recomanda celor care intenţionează să urmeze studii superioare. Este regretabil că acest sentiment de mândrie s-a disipat, căpătând conotaţii ce ar putea fi catalogate stânjenitoare, atunci când am observat că cel ales ar trebui să consolideze statul de drept îl demolează, când cel care ar trebui să pună umărul la crearea unor legi în care cetăţenii statului respectiv să se simtă în siguranţă îl vulnerabilizează şi atunci când cel care ar trebui să-şi pună cunoştinţele în slujba binelui comun şi a evoluţiei societăţii nu face decât să fraternizeze cu cei care încalcă legile statului”, susţin semnatarii scrisorii adresate lui Tudorel Toader.

În timpul mandatului, Tudorel Toader a primit cele mai aspre critici și chiar o rezoluție din partea Parlamentului European, mai susțin absolvenții.

„Ca absolvenţi ai Universităţii Cuza ne simţim obligaţi să luăm atitudine şi să facem tot ce ţine de noi pentru a readuce Universitatea pe care am absolvit-o la cota de imagine şi de încredere de care s-a bucurat până nu demult. Noi, absolvenţi mai vechi şi mai noi ai Universităţii «Al. I. Cuza» din Iaşi, vă cerem în mod public demisia pentru prejudiciul de imagine pe care îl aduceţi unui simbol al învăţământului românesc, dar şi un simbol pentru fiecare dintre noi în parte. Dacă această instituţie reprezintă ceva pentru dvs., dacă vreţi să o apăraţi şi să o protejaţi şi nu vreţi ca numele ei să fie asociat cu o coaliţie care legiferează şi guvernează numai în interes propriu, singurul gest de demnitate şi de respect ar fi renunţarea la funcţia de rector”, se arată în scrisoare, conform realitatea.net.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: