Evenimentul Zilei > Politica > TNL acuză USR de blat cu USR: „Inconștiență sau rea-credință și bătaie de joc?”
TNL acuză USR de blat cu USR: „Inconștiență sau rea-credință și bătaie de joc?”

TNL acuză USR de blat cu USR: „Inconștiență sau rea-credință și bătaie de joc?”

Președintele TNL, Mara Mareș, a acuzat USR că a votat „cot la cot” cu PSD împotriva inițiativei sale legislative potrivit căreia taxa percepută pentru echivalarea diplomelor obținute de absolvenții românii în străinătate să fie eliminată.

„Cum este posibil ca USR să voteze cot la cot cu PSD împotriva întoarcerii acasă a absolvenților români din străinătate? Scene ireale s-au petrecut astăzi în ședința Comisiei de învățământ din Camera Deputaților, unde PSD și USR au votat cot la cot împotriva propunerii mele prin care se elimina taxa percepută pentru echivalarea diplomelor obținute în străinătate. Prin acest vot, PSD și, spre surprinderea multora, USR, încurajează statul să continue să umilească tot ceea ce înseamnă absolvent din străinătate doritor să muncească în România!”, a scris președintele TNL pe Facebook.

De altfel, Mareș a pus acest blat USR – PSD pe taxarea absolvenților români din străinătate sub semnul „incompetenței”  sau „bătaiei de joc”.

„Cum poți califica situația în care peste 11.000 de echivalări anual sunt taxate doar pentru plata a 16 salarii din CNRED, instituția responsabilă, în condițiile în care aceste salarii se pot plăti din bugetul de stat? Socialism sau jaf? Inconștiență sau rea-credință și bătaie de joc?

Când le ceri bani acestor absolvenți, mesajul este că-i taxezi pentru simplul fapt că au studiat în străinătate, că-i taxezi pentru că revin ACASĂ! Asta nu înțeleg și nu acceptă nici PSD și nici USR. Cum salvați România dacă vă comportați la fel ca PSD și dacă faceți majoritate cu ei? Cum oprim exodul creierelor dacă voi nu vreți să-i aducem acasă pe cei mai buni dintre specialiști?”, a precizat Mareș.