Evenimentul Zilei > Sport > Ion Țiriac SPUNE TOTUL despre Simona Halep: „E un fenomen anormal. Are și un mare handicap”
Ion Țiriac SPUNE TOTUL despre Simona Halep: „E un fenomen anormal. Are și un mare handicap”

Ion Țiriac SPUNE TOTUL despre Simona Halep: „E un fenomen anormal. Are și un mare handicap”

Ion Țiriac a fost invitat joi seară la Antena 3, unde a făcut o amplă analiză a României și felul în care este percepută la nivel european. Omul de afaceri s-a referit și la Simona Halep și la performanțele uriașe pe care le are.

Simona Halep e un fenomen anormal. Intr-o tara in care ai ceva traditii, e adevarat, dar nu ai baza, adica nu ai cei 500 de mii de jucatori de tenis…nu avem de unde sa selectionam, iar un fenomen care se numeste Halep a devenit de departe un fenomen pe mapamond. Ca un stadion intreag sa cante la Roland Garros imnul Romaniei… palaria, pentru Romania”, a spus Țiriac. 

„Halep a stat mai bine de un an numarul unu. Sa stai atat timp acolo, nu a castigat la loto… Mie sa-mi vorbeasca cineva de tenis si de Halep dupa ce are 30 de meciuri jucate anul asta. Atunci stam de vorba… Atata timp cat fata asta nu o sa joace 30 de meciuri, eu nu-mi pot da cu presupusul”, a mai spus Ion Țiriac. 

„Ia lasati-o sa se antreneze poate nu doua ore, poate trei ore pe zi. Sa joace si nu doar in turnee. E fals cand zici ca ai jucat 5 turnee, ca daca pierzi in primele trei zile…Conteaza cate meciuri joci. Iar daca ea joaca 30 de meciuri, mai stam de vorba.

Are si un mare handicap, este prea talentata. Asta e un handicap, pentru ca atunci nu mai stii sa focusezi la o singura treaba… Dar sa ne bucuram totusi de ea pentru ca, uitati-va in Australia. Ati vazut cate steaguri romanesti erau acolo? Cand a fost cineva in Australia cu atatea steaguri Romanesti? Sa ne bucuram de ea, ca e a treia ca e a saptea, personalitatea ei e acolo, deja a fost” a conchis omul de afaceri.