Un sondaj arată că tinerii adulți sunt mai predispuși să creadă miturile despre protecția solară și prevenirea cancerului de piele.
Tinereii vor să se bronzeze
Un nou sondaj național realizat de Orlando Health Cancer Institute a descoperit că 32% dintre americani cred că bronzul îi face pe oameni să arate mai bine și să fie mai sănătoși, un standard de frumusețe considerat periculos de medici și care poate duce la un comportament riscant în ceea ce privește expunerea la soare.
De asemenea, sondajul a constatat că este probabil ca adulții tineri să creadă mituri și dezinformări privind protecția solară care îi pot îndepărta de metodele dovedite de prevenire a cancerului de piele.
Aproximativ 14% dintre adulții sub 35 de ani cred că utilizarea zilnică a cremei de protecție solară este mai dăunătoare pentru piele decât expunerea directă la soare, iar aproape un sfert dintre ei cred că consumul de apă și menținerea hidratării previne arsurile solare.
Tinerii nu se tem de amenințările cu cancerul de piele
Nu există date științifice care să sugereze că apa potabilă oferă vreo protecție împotriva soarelui. Cu toate acestea, s-a dovedit că produsele de protecție solară minerale, precum oxidul de zinc, care oferă o barieră fizică împotriva soarelui, sunt sigure, la fel ca și hainele cu protecție SPF.
Cu atât de multe surse de informații și dezinformări, este dificil să descifrezi sfaturile bune de cele rele. Brianna Starr, în vârstă de 29 de ani, vede o mare parte din această tendință pe rețelele de socializare, tendințele răspândindu-se rapid și ușor.
Ea recunoaște că, în adolescență și la douăzeci de ani, cancerul de piele nu era pe primul loc în mintea ei și era mai preocupată de obținerea unui bronz auriu. Dar după ce sora ei a fost diagnosticată cu melanom la vârsta de 19 ani, a început să se protejeze serios.
Cancerul de piele, diagnosticat târziu
Experții recomandă folosirea cremelor de protecție solară cu un SPF de 30 sau mai mare și reaplicarea acesteia la fiecare două ore, mai ales dacă transpiri sau dacă ești în apă.
Examinările regulate ale cancerului de piele la un dermatolog sau la medicul dumneavoastră primar sunt, de asemenea, esențiale pentru a depista din timp orice cancer de piele în curs de dezvoltare.
Din nefericire, cancerul de piele este mai frecvent la pacienții de vârstă tânără și, pentru că adesea nu se află pe radarul lor, tinde să fie diagnosticat în stadii mai avansate. Este important de știut că protecția solară poate salva vieți, iar singura modalitate eficientă de a vă proteja este limitarea efectelor radiațiilor UV asupra pielii, scrie medicalxpress.