Totul a început de la Alexandru Băduț, un promtor al revoltelor din ultimii ani de pe Facebook, care a postat următorul text: ”Duminică îmi duc prietenii care nu pot ajunge altfel în orașul de reședință, unde nu i-am dus niciodată: la vot! Ofer scaune încălzite, tehnologie suedeză pentru spirit civic românesc! #haicushare #4inmasina #turismelectoral #votamlegal. Avem #34deore ”

La scurt timp, haștagul #turismelectoral a înregistrat mai multe postări și a apărut și un poster pentru această ”operațiune”.

Turismul electoral pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie este promovat și de firma Eurolines care, potrivit siteului stiripesurse.ro. Compania ascris pe pagina sa de Facebook următorul anunț: „Voteaza la tine acasa! Eurolines ofera gratuit transportul pentru studenti si elevi, pe liniile principale, in limita locurilor disponibile, atat pentru tur cat si retur, in perioada 9-12 decembrie”. Firma este patronată de Dragoș Atanasiu, iubitul unei candidate liberale, intens promovată în această campanie.

Siteul de știri mai spune că: ” În conformitate cu prevederile art. 386 alin. 1 din Codul Penal, constituie infracţiunea de corupere a alegătorilor oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat. Infracţiunea se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Deși Eurolines nu îndeamnă călătorii să voteze un anumit partid, conexiunile companiei cu un competitor electoral pot ridica suspiciuni în legătură cu legalitatea demersului.”