Cazul a fost prezentat in exclusivitate de EVZ, în luna septembrie 2013. Decizia definitivă, de condamnare la trei ani de închisoare a celor doi tineri, un absolvent de Teologie și un fost membru al Coralei Armonia a Arhiepiscopiei Constanța vine după cinci ani de procese. Urmărirea penală a lui Cristian P. și Marcel M. a început din 2012 când mai  mulţi slujitori ai Domnului din Constanţa au fost filmaţi în timp ce se iubeau cu o prostituată. Apoi au fost şantajaţi că dacă nu plătesc zeci de mii de euro îşi vor vedea "păcatele" pe internet. Cazul a ajuns în atenţia Poliţiei care, după un flagrant organizat în urma "tardivelor remuşcări" ale uneia dintre "victime", preotul Ciprian S., a pus mâna pe "şantajişti". Unul din martorii procesului a fost chiar IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

În urmă cu un an Judecătoria Constanța a dispus achitarea celor doi tineri însă, atât preotul șantajat cât și procurorii, au contestat-o. Procurorii au arătat atunci că un preot al Arhiepiscopiei Tomsiului a sesizat Serviciul Investigaţii Criminale din IPJ Constanța cu privire la faptul că “persoane necunoscute au ameninţat-o cu divulgarea unor imagini compromiţătoare, solicitându-i-se ca, în schimbul nepublicării acestor imagini, să le remită suma de 15.000 de euro“. După o slujbă, preotul respectiv ar fi fost îmbătat, ba chiar s-a plâns că în băutură i s-ar fi pus substanțe halucinogene. Apoi i s-ar fi făcut cunoștință cu “gazda” care l-ar fi condus în dormitor “unde s-au consumat relaţii sexuale între cei doi“.

Singura enigmă a cazului de șantaj sexual cu fețe bisericești, de la Constanța, rămâne femeia care a fost de acord să apară în imaginile filmate. Tânăra "actriţă" ar fi plecat în Spania şi nu a putut fi audiată niciodată. “Nici astăzi nu am reușit să o găsim, a dispărut din țară”, a declarat, recent, pentru EVZ, unul dintre polițișții care au anchetat cazul.

 

Te-ar putea interesa și: