Timpul se va opri şi totul va îngheţa!

Timpul se va opri şi totul va îngheţa!

Conform The Telegraph, oamenii de ştiinţă sunt de parere ca în viitor timpul se va opri. De tot!

Teoria timpului care se scurge a fost studiată de două echipe de oameni de ştiinţă de la două universităţi spaniole. Aceştia au încercat să explice de ce Universul pare că se lărgeşte în mod continuu şi accelerat.

Constant şi gradual

După ce au observat "comportamentul" supernovelor - cunoscute şi sub numele de stele care explodează - au ajuns la concluzia că cele aflate mai aproape de centrul universului se mişcă mai încet decât cele de la "periferia" acestuia.

Ne puteți urmări și pe Google News

În consecinţă, aceştia au declarat că teoria acceptată de aproape toţi oamenii de ştiinţă potrivit căreia există o forţă de gravitaţie opusă - cunoscută sub numele de energie neagră - este greşită. Potrivit acestora, realitatea este că fenomenul de expansiune al Universului se afla în proces de încetinire.

Profesorii Jose Senovilla, Marc Mars şi Raul Vera de la Universitatea din Ţara Bascilor şi Universitatea din Salamanca au declarat că fenomenul de decelerare a timpului este atât de constant şi gradual încât nu este perceput de oameni.

Ca într-o fotografie

Aşadar, scriu aceştia în jurnalul ştiinţific Physical Review D, energia neagră nu există, iar timpul încetineşte constant până în punctul în care se va opri, atunci când Terra nu va mai exista.

Fenomenul de încetinire a trecerii timpului este perceput invers proporţional de indivizi: vom avea impresia că totul se întâmplă din ce în ce mai repede, până când totul va dispărea. "Va îngheţa totul, ca într-o fotografie, pentru totdeauna", a spus profesorul Senovilla pentru New Scientist.

Ideea este acceptată şi de alţi oameni de ştiinţă. "Credem că timpul a apărut în momentul Big Bang-ului, iar dacă timpul poate apărea, poate şi dispărea", a declarat Gary Gibbons, cosmolog la Universitatea din Cambridge