Evenimentul Zilei > Actualitate > Timișoara. Fratele mai mare al copiilor arși de vii se simte responsabil de moartea lor
Timișoara. Fratele mai mare al copiilor arși de vii se simte responsabil de moartea lor

Timișoara. Fratele mai mare al copiilor arși de vii se simte responsabil de moartea lor

Fratele supraviețuitor al celor patru copii care au ars de vii în noaptea de 15 spre 16 ianuarie la Timișoara este profund afectat și se simte mai vinovat decât părinții acestora. În cauză e în desfășurare o anchetă autorităților.

Vă reamintim că minorii fuseseră închiși, peste noapte, într-una din camerele locuinței în care locuia familia, fiind lăsați în grija fratelui mai mare. În camera alăturată, mama lor și concubinul acesteia sărbătoreau aniversarea unuia dintre minori.

Copiii au murit intoxicați de fumul ieșit din soba folosită ca să se încălzească, coșul acesteia fiind o instalație improvizată de la care au luat foc inclusiv lambriurile camerei. Pompierii au precizat că lambriurile au făcut ca incendiul să se extindă rapid și că fumul era atât de dens, încât nu puteai vedea nimic nici măcar la o jumătate de metru. De altfel, în timpul intervenției, pompierii au folosit un aparat de termoviziune, pentru a identifica victimele.

În acest moment, părinții copiilor au fost externați. În spital au rămas fiul supraviețuitor, în vârstă de 14 ani, și un vecin care le-a sărit în ajutor.

Adolescentul a fost consultat de psihologi, iar aceștia spun că este extrem de afectat, informează Pro TV. Suferă de anxietate și trăiește cu impresia că tot ce s-a întâmplat ar fi vina lui, pentru că era cel mai mare dintre copii. El a și încercat să îi salveze, dar i-a fost imposibil. Băiatul a fost inclus în regim de urgență într-un program de consiliere psihologică, iar recuperarea va fi de lungă durată.

Polițiștii au deschis în cauză un dosar in REM, care vizează fapta. Ei i-au audiat deja pe părinți și pe vecini.