Evenimentul Zilei > Actualitate > Timiș. Un autocar ce transporta elevi s-a răsturnat într-un șanț. E șocant ce au făcut copiii
Timiș. Un autocar ce transporta elevi s-a răsturnat într-un șanț. E șocant ce au făcut copiii

Timiș. Un autocar ce transporta elevi s-a răsturnat într-un șanț. E șocant ce au făcut copiii

Momente de panică absolută, în această dinmineață, pe o șosea din România. Un autocar plin cu elevi a făcut accident. Zeci de copii se aflau în acest mijloc de transport când acesta a derapat, părăsind carosabilul și răsturnându-se într-un șanț.

”În urma apelului primit pe SNUAU 112, la ora 06.52 am fost anunțați despre producerea unui accident rutier, un autobuz ce transporta școlari a derapat în șanț. Autobuzul transporta copii în localitatea Bencecu de Sus. A fost alertat Detașamentul 1 Timișoara si Punctul de Lucru Pișchia”, anunță Elena Megherea, purtătoarea de cuvânt a ISU Timiș.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere,  două echpaje SMURD, o autospecială de transport personal și victime multiple, 15 pompieri și o ambulanță SAJ cu asistent. S-au asigurat măsurile PSI necesare și prim ajutor. ”Din informațiile inițiale, în autobuz, după spusele șoferului, se aflau 50 copii care nu au suferit traume. La sosirea primului echipaj la intervenție, la fața locului se aflau doar 23 de copii și 2 adulți”, mai arată reprezentanta ISU Timiș. O parte din copii, după producerea accidentului, au plecat de la fața locului prin mijloace proprii, spre școală. Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.