Evenimentul Zilei > Social > ACHIZIŢIE fără LICITAŢIE. Timbre autocolante pentru ALEGERI au fost CUMPĂRATE în regim de ”extremă urgenţă”. Suma este foarte mare
ACHIZIŢIE fără LICITAŢIE. Timbre autocolante pentru ALEGERI au fost CUMPĂRATE în regim de ”extremă urgenţă”. Suma este foarte mare

ACHIZIŢIE fără LICITAŢIE. Timbre autocolante pentru ALEGERI au fost CUMPĂRATE în regim de ”extremă urgenţă”. Suma este foarte mare

Ministerul Afacerilor Interne a plătit 103.404 de lei pentru timbrele autocolante care se vor folosi pentru alegerile prezidențiale. Ministerul a oferit contractul "Imprimeriei Naționale", fără măcar să anunțe licitația, pe motiv de extremă urgență.

Astfel, contractul poartă titulatura de ”acord-cadru privind furnizarea de timbre autocolante necesare bunei desfășurări a alegerilor pentru Președintele României din anul 2014” și este postat pe e-liictatie.ro.

Valoarea totală finală a contractului este de 103. 404 de lei fără TVA. Tipul procedurii a fost de negociere fără anunț de participare.

Urgență premeditată

Curios lucru, deși de alegerile prezidențiale din acest an se știe de cel puțin cinci ani, MAI a venit cu justificarea pentru lipsa licitației că există o ”situație de urgență extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă, în conformitate cu condițiile stricte stabilite în directivă”.

S-au primit două oferte, însă într-un final, după îndelungi dezbateri, a fost aleasă oferta ”Imprimeriei Naționale”. Contractul a fost atribuit pe 24 septembrie.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: