Tillerson: Rusia încearcă deja să intervină în alegerile din 2018

Tillerson: Rusia încearcă deja să intervină în alegerile din 2018

Îngrijoraţi de scandalul cu alegerile prezidenţiale unde se presupune că Moscova s-a implicat în campania electorală din 2016, Rex Tillerson, a declarat, astăzi, că Rusia va avea de suportat consecinţe foarte grave dacă va încerca să se implice în alegerile legislative ce vor avea loc în acest an.

Secretarul de stat Rex Tillerson a avertizat că Statele Unite sunt pregătite pentru a împiedica interferențele rusești în viitoarele alegeri.  "Suntem mai bine pregătiți", a declarat Tillerson într-un interviu exclusiv pentru Fox News din Bogota, Columbia.

"Ideea este că vor găsi modalități de a face acest lucru. Putem lua măsuri, suntem pregătiţi, dar nu este uşor, odată ce Rusia a decis că va interveni. Este foarte dificil să-i întrerupi".

"Rusia încearcă deja să intervină în alegerile din 2018, înainte de alegerile intermediare ale Congresului, așa cum a făcut-o în alegerile  din 2016, a spus el.  "Cred că este important să continuăm să spunem Rusiei:" Uite, crezi că nu vedem ce faceţi. Noi vă vedem și trebuie să vă opriți. Dacă nu, veți suporta consecinţele ", a  mai spus Tillerson.

Ne puteți urmări și pe Google News

Declaraţiile lui Tillerson vin în contextul în care directorul CIA, Mike Pompeo, a avertizat că Rusia va încerca să se implice în alegerile americane din acest an.

"Sunt foarte multe feluri în care ruşii se pot implica în alegeri. Pot folosi foarte multe mijloace. Şi observăm anumite comportamente. O serie de alegeri importante sunt organizate în acest an, care se va încheia cu alegerile din Statele Unite", a declarat Tillerson, într-un interviu acordat pentru Fox News.

Reamintim faptul că, potrivit FBI, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump atacând pe toate fronturile candidatura lui Hillary Clinton.

Alegerile intermediare din SUA vor avea loc în luna noiembrie.