Evenimentul Zilei > Actualitate > ŢIGARA ELECTRONICĂ POATE FI FATALĂ la un moment dat. Le ţii în gură şi pot avea URMĂRI ÎNGROZITOARE
ŢIGARA ELECTRONICĂ POATE FI FATALĂ la un moment dat. Le ţii în gură şi pot avea URMĂRI ÎNGROZITOARE

ŢIGARA ELECTRONICĂ POATE FI FATALĂ la un moment dat. Le ţii în gură şi pot avea URMĂRI ÎNGROZITOARE

Danny Califf, fostul fundaş care a jucat pentru echipa de fotbal a Statelor Unite la Jocurile Olimpice din 2000, are o experienţă traumatizantă legată de ţigara electronică.

În februarie 2015, acesta fuma o ţigară electronică, care la un moment dat i-a explodat în faţă. Califf a suferit răni oribile: o gaură în obrazul stâng, fractură a maxilarului şi arsuri de gradul doi pe obraz, ureche şi gât. Fostul jucător a rămas comoţionat. Se pare că explozia a fost produsă de o defecţiune a bateriei ţigării produse de firma UVAPER Inc. din Washington.

 Şi un tânăr de 23 de ani, Vince Garza, a trecut prin momente cumplite din cauza exploziei ţigării electronice: „Când am apăsat pe buton, a explodat. M-am trezit cu gura plină de sânge, iar degetul era negru. Avea o gaură în el”, a povestit Garza, care a avut nevoie de două intervenţii chirurgicale, în urma cărora degetul său arătător a trebuit amputat. 

Conform descopera.ro, avocatul Gregory Bentley a declarat că „ţigările electronice şi componentele lor, bateriile de litiu-ion şi încărcătoarele, nu sunt sigure, iar comercianţii nu depistează prompt defectele”.