Timp de aproape o săptămână, aceştia au stat cu sufletul la gură din cauza ordonanţei de urgenţă care anula acordarea acestor bonificaţii. Varujan Vosganian, ministrul finanţelor, a lăsat vehemenţa la o parte şi a anunţat, sâmbătă, la Craiova, că bugetarii pot primi în continuare bonuri cadou, în limita sumelor prevăzute în acest scop. „Tichetele cadou se pot acorda în limita sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de stat sau din veniturile proprii disponibile ale autorităţilor publice locale, în afară de cotele prevăzute din impozitul pe venit, care vin tot de la bugetul de stat“, a declarat Vosganian, citat de Mediafax.

Până să cedeze presiunilor politice ale colegilor liberali, aflaţi în plină luptă pentru electorat, ministrul Vosganian argumenta că tichetele cadou trebuiau interzise din cauză că acordarea acestora implica o sumă foarte mare de la buget: peste un miliard de euro. Ministrul finanţelor a declarat, într-o emisiune la TVR, că, potrivit unei înţelegeri încheiate între Inspectoratul Şcolar Bucureşti şi sindicatele din învăţământ, profesorii din Capitală urmau să primească tichete cadou în valoare de 350 de lei de cinci ori pe an, ceea ce ar fi însemnat o presiune de 120 de milioane de lei.

Valoarea unui tichet cadou este de 10 lei sau multiplu de 10, dar nu mai mult de 50 de lei. Tichetele de acest tip pot fi folosite pentru achitarea de bunuri în diverse magazine din ţară.
 
PNL oficializează azi decizia

Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a confirmat, ieri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului, că guvernul va anunţa, astăzi, reintroducerea tichetelor cadou pentru bugetari.

Meleşcanu a explicat că Biroul Politic Central va analiza, astăzi, concluziile evaluării făcute de ministrul finanţelor Varujan Vosganian. El a adăugat că poate anunţa deja concluzia raportului: Ministerul Economiei şi Finan- ţelor consideră că tichetele cadou se pot acorda de instituţiile care au prevăzute astfel de fonduri în bugetele lor „pentru că acest lucru nu este de aşteptat să afecteze cheltuielile publice“. Conducerea PNL i-a solicitat, săptămâna trecută, lui Varujan Vosganian să elaboreze un raport privind impactul pe care îl poate avea asupra bugetului de stat acordarea tichetelor cadou şi să aprobe eliberarea acestora în cazul în care nu e afectat echilibrul bugetar.