Ţi se potrivesc mănuşă!

Ţi se potrivesc mănuşă!

Împletite sau din piele, mănuşile nu trebuie să lipsească din garderoba ta.

Dacă până acum rolul mănuşilor era doar de a-ţi încălzi mâinile, noul sezon ne demonstrează că ele îţi pot completa cu succes orice ţinută, indiferent de ocazie. Se poartă modelele din piele întoarsă în culori tari - roz, verde sau mov -, cele lungi din piele ori din material textil, precum şi cele tricotate din mohair sau din lână. Noutatea sezonului sunt mănuşile cu degetele decupate, modele care pot fi purtate cu succes până în primele zile de primăvară. Mănuşile elegante, „dificil de asortat“ Pentru o ţinută elegantă, asortează la o rochie cu umerii goi o pereche de mă- nuşi până la cot, din satin sau catifea. Dacă modelul mănuşilor îţi permite, poartă peste ele şi un inel cu o piatră mare din sidef. Designerul Eugenia Enciu recomandă o atenţie sporită atunci când trebuie să alegi o pereche de mănuşi elegante.

„Sunt un accesoriu dificil de asortat. Dacă le alegi la o rochie, este de preferat ca aceasta să fie cu umerii goi, dacă le porţi la un costum, ai grijă cum asortezi culorile şi din ce material le alegi. Pe cât posibil, ascultă sfaturile specialiştilor şi nu le purta decât dacă poţi conferi atitudine întregii ţinute. Pentru că ai nevoie de un stil aparte pentru a purta corespunzător o pereche de mănuşi elegante“, spune Eugenia Enciu.

Nu alege o pereche de mănuşi lungi dacă mâinile tale sunt prea subţiri sau prea groase, pentru a nu atrage atenţia asupra acestui aspect. În acest caz, optează cu încredere pentru cele scurte şi vei fi mult mai avantajată. ISTORIE Mănuşi cu pietre preţioase în secolul al XVI-lea Se zice că la început mănuşile aveau un singur deget şi erau purtate de oamenii din grote cu scopul de a-şi proteja mâinile. Timpul le-a schimbat designul, iar modelul cu cinci degete a rămas reprezentativ până în prezent.

Membrii casei regale din Anglia le purtau drept recunoaştere a distincţiei lor, iar timp de 800 de ani, legea engleză susţinea că aruncarea unei mănuşi era de fapt provocarea la duel. În secolul al XVI-lea, Regina Elisabeta I a purtat în premieră mănuşi cu pietre preţioase sau mărgele aplicate, iar doamnele din întreaga societate le-au adoptat drept accesoriu extravagant.

Ne puteți urmări și pe Google News