Studiul prezintă clasamentul celor mai importante 200 de metropole din întreaga lume din punct de vedere al puterii economice. Potrivit studiului, PIB-ul per capita din Hartford are o valoare de 75.086 dolari.

În clasament orașul este urmat de Oslo, capitala Norvegiei, care are un PIB per capita de 74.057 de dolari.

Pe locul trei este tot un oraș din America de Nord, San Jose, venitul pe cap de locuitor fiind aici de 68.141 de dolari. În fine, pe a patra poziție în clasamentul citat se află Abu Dhabi, cu 63.141 de dolari pe cap de locuitor.

Cele mai multe orașe din primele 20 din clasamentul citat de află în America de Nord. În top se regăsesc nu mai puțin de 13 orașe din America de Nord, celor deja citate adăugânduli-se nume celebre precum Washington (locul 7), Boston (locul 9) sau San Francisco (locul 10).

Europa de Vest are șase orașe în clasament, alături de cele menționate aflându-se alte nume de metropole celebre, precum Zurich (locul 6) și Stockholm (locul 8).

Metropola cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor

Deși este una din principalele destinații turistice din lume, Cairo, capitala Egiptului, este și metropola cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor, potrivit studiului citat, respectiv 1.989 de dolari.

Cairo este urmat de Mumbai, cu un nivel de 1.990 de dolari pe cap de locuitor, următorul nume pe listă fiind orașul Alexandria, cu 2.248 de dolari pe cap de locuitor.

Cele mai multe orașe din topul celor mai sărace din lume sunt în regiunea Asia-Pacific. Acestea sunt secondate de orașe din America Latină și Orientul Mijlociu și Africa. În urmă cu un an, PIB-ul pe cap de locuitor era în România de circa 11.000 de dolari.