După succesul spectacolelor precedente din România, când 4000 de persoane la Bucureşti şi 5000 la Iaşi au umplut Sala Palatului şi Piaţa Palatului Culturii şi au trăit cu surprindere noua experienţă artistică ”The Masterpiece Experience”, în 2016, producătorul Ciprian Costin va propune publicului bucureştean, la concertul din 27 aprilie, un show cu totul inovator.

În cele două ediţii precedente ale spectacolului ”The Masterpiece Experience”, producătorul Ciprian Costin a evocat întreaga istorie a lumii cu ajutorul muzicii unor compozitori celebri ca Hans Zimmer, John Williams, James Newton Howard, John Barry, Wojciech Kilar, Guy Farley, Zbigniew Preisner şi Gerard Marino, dar şi Thomas Bergersen şi Ivan Torrent. De la Out of Africa, God of War, Gladiator şi Dracula şi până la The Da Vinci Code, Inception şi Dark Knight, iubitorii muzicii de film au putut asculta compoziţiile de top din acest domeniu.      

Spre deosebire de show-urile anterioare, cea de-a treia ediţie ”The Masterpiece Experience”, cea din 2016, prezintă o poveste science-fiction cu narator, inspirată din ”Odiseea” lui Homer. Toate piesele muzicale din concert, muzică de trailere scrisă de Thomas Bergersen şi muzică de film compusă de Hans Zimmer (”The Dark Knight”/ “Cavalerul negru” şi ”Interstellar”/“Interstellar – Călătorind prin Univers”), fac parte dintr-o poveste de dragoste, de război, ce reuneşte mai multe culturi şi prezintă societatea umană dintr-o perspectiva unică. Recrearea în concert a pieselor muzicale este realizată în colaborare cu celebrul compozitor câştigător al Premiului Oscar, Hans Zimmer pentru ”The Dark Knight” şi Thomas Bergersen.

Toate piesele vor putea fi ascultate live şi într-o interpretare cu totul originală, o “mostră” a viitorului muzicii orchestrale în concert. De altfel, ”The Masterpiece Experience” este primul show în cadrul căruia a putut fi ascultată live suita ”The Dark Knight”.

Pe 27 aprilie, pe scena Sălii Palatului, acordurile muzicii electronice ultramoderne se vor îmbina cu cele ale ”The Masterpiece World Symphony Orchestra”, un ansamblu de muzicieni profesionişti tineri şi pasionaţi de muzică epică de film şi trailere şi se va realiza o fuziune între instrumentele etnice (epic mongolian voice şi tobe taiko), instrumentele electronice (sintetizatoare digitale, violoncel electric) şi cele orchestrale. Spectacolul complex al celor 45 de muzicieni aflaţi pe scenă va fi acordat cu un spectaculos show de lumini şi lasere. Invitaţi speciali ca Uyanda Bold, una dintre vocile cu un mod unic de expresie în lume, care a impresionat pe marile scene din Statele Unite, dar şi  Eru Matsumoto, considerată de criticii muzicali una dintre cele mai sensibile şi expresive violonceliste, se vor afla pe scena Sălii Palatului, la concertul de pe 27 aprilie.             Isaku Kageyama, compozitor american şi muzician devenit celebru prin fuziunea originală pe care o realizează între muzica tradiţională japoneză, jazz, rock şi muzica de club, va completa “The Masterpiece Experience” cu notele exotice ale tobelor taiko.  

Compozitor, dirijor şi pianist care a încântat publicul meloman atât din Europa, cât şi din Statele Unite, deţinătorul mai multor premii internaţionale în concursuri de pian, compoziţie, dar şi informatică, absolvent al celebrei Berklee College of Music din Boston, Statele Unite, unde a studiat muzică de film, dar şi compoziţia muzicală la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iaşi, Ciprian Costin se dovedeşte a fi un muzician multivalent, din a cărui pasiune pentru sunet s-a născut un spectacol impresionant, care a cucerit publicul atât în Europa, cât şi în Statele Unite. Biletele la concertul “The Masterpiece Experience”, de pe 27 aprilie, pot fi achiziţionate de pe vreaubilet.ro şi de la Sala Palatului.