Evenimentul Zilei > Social > The Big Lunch, cel mai mare prânz caritabil din București
The Big Lunch, cel mai mare prânz caritabil din București

The Big Lunch, cel mai mare prânz caritabil din București

La sfârșitul săptămânii, bucureştenii vor servi simultan peste 30 de prânzuri în mai multe restaurante şi terase din oraș în cadrul proiectului „The Big Lunch”.

Inspirat după model britanic, ”The Big Lunch” este un proiect comunitar cu strângere de fonduri, menit să susţină mai multe cauze sociale. Evenimentul, aflat la prima ediţie, are loc pe 27 septembrie, în intervalul 11.00-22.00, în cafenele, spații creative, restaurante, sedii de birou sau chiar acasă. 15 organizații nonguvernamentale sau grupuri de inițiativă organizează prânzuri cu strângere de fonduri în mai multe spații din București și Craiova.

Violeta’s Bistro, Dulcineea Urbană, Bloggerul Beatrice Sauvage, Bon-Bon Cupcakes Craiova și Căpruciu Georgiana sunt cei 5 bucătari ce s-au alăturat proiectului fundația PACT, „PACT pentru COMUNITATE”, și vor organiza cinci prânzuri sâmbătă, 27 septembrie, pentru a strânge bani pentru comunitatea din Bârca, județul Dolj, iar cu banii strânși, se va construi un loc de joacă pentru 70 de copii din Bârca.

Cele 5 prânzuri sunt înregistrate pe platforma www.thebiglunch.ro și se poate dona și online aici.

În localitatea Bârca (Dolj), în cartierul Dragalina sunt aproximativ 70 de copii care nu au posibilități de petrecere a timpului liber. Copiii provin din familii sărace, care nu își permit să îi ducă în locuri amenajate de joacă, în afara localității, iar unii dintre ei nu au plecat niciodată din comunitate.

The Big Lunch Bucharest este un eveniment de comunitate și de strângere de fonduri pentru 15 cauze din București, care se desfășoară într-o singură zi, organizat pentru prima oară în România de Fundația Comunitară București.

Prin proiect, grupul de inițiativă împreună cu alți membri din Bârca vor amenaja un loc de joacă unde vor organiza diferite activități pentru copii. Acest proiect este pentru toți o oportunitate ca întreaga comunitate să se adune și să realizeze lucruri împreună. De asemenea, este un prim pas pentru grupul de inițiativă de a lucra cu oamenii din comunitate și de a se gândi la noi proiecte pe care le pot face acolo.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News