Teroristul de la Oslo, mutat într-o altă închisoare.Când va primi extremistul norvegian sentinţa

Teroristul de la Oslo, mutat într-o altă închisoare.Când va primi extremistul norvegian sentinţa

Extremistul norvegian Anders Behring Breivik, autorul atacurilor din 22 iulie 2011, în care au murit 77 de persoane, a fost mutat temporar într-o altă închisoare. Decizia a fost luată pentru că în centrul de detenţie în care a fost încarcerat până acum se efectuează lucrări de construcţie şi de creştere a securităţii.

Breivik a fost transferat ieri de la centrul de detenţie Ila din Oslo într-o închisoare din oraşul Skien, pentru o perioadă de aproximativ zece săptămâni, relatează presa norvegiană.

Direcţia pentru Sănătate al Norvegiei, agenţie a ministerului de resort, a aprobat planurile de construire a unei secţii de psihiatrie în interiorul închisorii Ila, proiectată special pentru a-l adăposti pe Breivik.

Norvegia a comemorat duminică un an de la cele mai sângeroase atacuri comise pe teritoriul său după cel de-al Doilea Război Mondial. La 22 iulie, Anders Behring Breivik a detonat o bombă în apropierea sediului guvernamental din Oslo, provocând opt morţi şi 30 de răniţi, pentru ca, la scurt timp, să ucidă 69 de oameni, în majoritate adolescenţi, într-o tabără a tinerilor laburişti pe insula Utoeya.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procesul lui Brievik s-a încheiat luna trecută, verdictul urmând să fie anunţat la 24 august. Principalul semn de întrebare se referă la responsabilitatea sa penală. În funcţie de aceasta, el va fi condamnat la închisoare, aşa cum solicită apărarea, sau la internare într-un centru de psihiatrie, aşa cum cere Parchetul. Indiferent dacă va fi condamnat la închisoare sau internat într-o instituţie de psihiatrie, el va fi încarcerat în Ila, un centru de înaltă securitate care dispune de o aripă special amenajată pentru a servi drept minispital.

Ţinut separat de ceilalţi deţinuţi, teroristul va beneficia de măsuri speciale pentru a fi scos din izolare.