Evenimentul Zilei > Actualitate > Teroriştii ISIS NU mai au SCĂPARE! Ce plănuiesc irakienii ÎMPOTRIVA jihadiştilor şi care sunt mărturiile OSTATICILOR scăpaţi de sub ASEDIU
Teroriştii ISIS NU mai au SCĂPARE! Ce plănuiesc irakienii ÎMPOTRIVA jihadiştilor şi care sunt mărturiile OSTATICILOR scăpaţi de sub ASEDIU

Teroriştii ISIS NU mai au SCĂPARE! Ce plănuiesc irakienii ÎMPOTRIVA jihadiştilor şi care sunt mărturiile OSTATICILOR scăpaţi de sub ASEDIU

Armata irakiană, care înconjoară deja de o săptămână oraşul Fallujah, o importantă bază a organizaţiei teroriste ISIS, este pe punctul de a lansa ofensiva finală asupra acestoa, cu scopul recuperării oraşului de sub asediul ISIS, în timp ce jihadiţii ţin ostatici 50.000 de civili. Purtătorul de cuvânt al coaliţiei , Steve Warren acuză teroriştii ISIS că se folosesc de scuturi umane, pentru a evita atacurile aeriene asupra lor.

Armata irakiană, care a înconjoară deja de o săptămână oraşul Fallujah, o importantă baza a organizaţiei teroriste ISIS, este pe punctul de a lansa ofensiva finală asupra acestoa, cu scopul recuperării oraşului de sub asediul ISIS, în timp ce jihadiţii ţin ostatici 50.000 de civili. Purtătorul de cuvânt al coaliţiei , Steve Warren acuză teroriştii ISIS că se folosesc de scuturi umane, pentru a evita atacurile aeriene asupra lor.

Sute de locuitori, din fericire, au reuşit să fugă din oraş, protejându-se astfel de atacurile pe cale să se întâmple.

Unul dintre aceştia, au declarat după ce s-au văzut în afara zone de pericol că, în perioada în care au stat ostatici, jihadiştii îi obligau să mănânce mâncăruri pe care şi un câine înfometat ar fi refuzat-o.

La momentul de faţă, oraşul pus sub asediu de teroriştii jihadişti este înconjurat de aramata irakiană. Reprezentantul Serviciului Forţelor Speciale, Maior Dhia Thamir a anunţat că trupele au reuşit să recupereze aproximativ 80% din teritoriul din jurul oraşului, întrega operaţiune începând în urmă cu o săptămână. Acesta a refuzat să facă public momentul în care va avea loc ultimul atac, însă un comandant irakian, Abdelwahab al Saadi a declarat pentru Al jazeera cp forţele speciale vor interveni în Fallujah chiar în următoarele ore.

Postul de ştiri Al Jazeera de asemenea a anunţat că trupele sunt pregătite şi aşteaptă ultimul semnal pentru a interveni.

Oraşul Fallujah, aflat la aproximativ 40 de mile de Bagdad, este unul din puţinele localităţi asupra cărora ISIS mai are control şi una intre cele mai importante baze ale lor.

Un lider local al reţelei teroriste Stat Islamic se află printre cei 70 de militanţi care au murit în ofensiva lansată de forţele irakiene, sprijinite de coaliţia internaţională condusă de SUA, pentru redobândirea controlului asupra oraşului irakian Fallujah, relatează Reuters.

Coaliţia intenaţională a efectuat 20 de raiduri aeriene în zonă în ultimele patru zile. Printre militanţii islamişti neutralizaţi se află şi liderul luptătorilor din Fallujah, Maher al-Bilawi, care ar fi murit în urmă cu trei zile, a precizat Warren, adăugând că moartea acestuia şi a celorlalţi militanţi "nu va împiedica inamicul să continue să lupte, dar i-a destabilizat".

Mai mult de 50.000 de civili sunt ţinuţi drept ostatici de către ISIS, în timp ce armata irakiană se pregăteşte să lanseze defensiva finală.

Se estimează că 300.000 de rezidenţi ai Fallujah trăiesc încă în oraş, sub semnul terorii. Aceştia se tem să iasă la lumină, stau numai închişi, de frică să nu cadă victimele unor atacuri aeriene împotriva teroriştilor, scrie dailymail.co.uk.