Teroarerea a pus stăpânire pe o parte a Hong Kong-ului, după protestele izbucnite dimineață în partea de est a insulei. Un protestatar a fost împușcat de un polițist, scrie www.dw.com.

Forțele de ordine au deschis focul pentru a încerca să restaureze ordinea în rândul manifestanților.

Potrivit presei locale din Hong Kong , incidentul legat de rănirea manifestantului s-a produs în partea de est a insulei. Potrivit filmărilor video făcute , se observă că manifestanții, îmbrăcați în negru, s-au îmbrâncit cu un ofițer de poliție, care a împușcat pe unul dintre protestari, acesta cazând la pământ, într-o baltă de sânge, cu ochii deschiși.

El a fost dus la spital, fiind în stare critică.Autoritățile nu au comentat încă incidentul. Protestarii au încercat să formeze baricade pentru a bloca drumurile din Hong Kong.
Activistul pro-democrație, Joshua Wong, a afirmat pe Twitter că represalii dure au început la începutul zilei și a prezentat imagini ale confruntării între poliție și protestatari.

„Aproape de ora 9 dimineața, și în cealaltă parte a orașului, în Kwai Fong, un polițist care a plecat cu o motocicletă este condus de protestatari”, a scris Wong.