Evenimentul Zilei > Actualitate > Update. Teroarea a luat sfârșit după 12 ore de căutări. Criminalul a fost ucis
Update. Teroarea a luat sfârșit după 12 ore de căutări. Criminalul a fost ucis

Update. Teroarea a luat sfârșit după 12 ore de căutări. Criminalul a fost ucis

Poliția din Bangkok a anunțat că un soldat a ucis cu sânge rece mai multe perosane dintr-un mall. Acesta a scos o armă cu glonț și a tras în mulțime.

Update 05:40. Soldatul care a făcut zeci de victime este mort, a anunțat general-locotenentul Thabya Kiatsarn, comandant în cadrul armatei thailandeze.  Deocamdată nu se cunosc împrejurările în care bărbatul a fost eliminat.

Militarul thailandez a omorât cel puțin 21 de oameni și a rănit alți 33 după ce a deschis focul într-un mall, iar autoritățile l-au căutat aproape 12 ore înainte să îl omoare, anunță CNN.

 

În acest moment se știe doar că au murit mai mult de 12 persoane, iar numărul celor răniți încă nu este cunoscut. „Masacru!”, strigau martorii care au scăpat cu viață din ploaia de gloanțe.

Soldatul obișnuia să puină astfel de poze pe rețelele sociale.

Poliția regală din Thailanda, prin purtătoarea de cuvânt Krissana Pattanacharoen,  a declarant că numărul total al victimelor nu este cunoscut cu exactitate în acest moment. Masacrul a avut loc sâmbătă, la prânz, într-un mall foarte popular din Korat.

Poliția a mai declarat că soldatul ucigaș, care a venit din afara orașului, a ucis înainte de masacrul de la mall un alt soldat, cât și o femeie și a rănit grav o a treia persoană.

Surse au declarat pentru presa din Thailanda că bărbatul a luat o armă din unitatea sa militară și s-a deplasat cu mașina spre Mall-ul cunoscut ca Terminal 21.

Filmările făcute de martori în afara mallului unde s-a produs masacrul arată cum oamenii s-au ascuns sub mașinile din parcare, în timp ce pe fundal se auzeau focuri de armă.

Poliția a intervenit imediat la locul tragediei și a închis toate drumurile de acces din zonă.

Militarul terorist se numește Jakrapanth Thomma, a declarant purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Thailanda. În acest moment nu se știe dacă teroristul mai este în viață.

S-a pozat chiar în timp ce ucidea oameni și a urcat poza pe Instagram / Jakraphanth Thomma took a selfie during the attack (Picture: @jakrapanththomma)

„Ucigașul a folosit o mitralieră. A furat armament militar cât și o mașină a bazei militare. Soldatul s-a pozat în uniformă de război și s-a lăudat cu ea pe Facebook”, titrează presa thailandeză, citând autoritățile.