Evenimentul Zilei > Economie > TERMENUL PENTRU centrala Tarniţa – Lăpuşteşti, EXTINS PÂNĂ pe 27 Noiembrie
TERMENUL PENTRU centrala Tarniţa – Lăpuşteşti, EXTINS PÂNĂ pe 27 Noiembrie

TERMENUL PENTRU centrala Tarniţa – Lăpuşteşti, EXTINS PÂNĂ pe 27 Noiembrie

Ca urmare a interesului manifestat de un număr mare de potenţiali investitori pentru participarea la Procedura de Selecţie, societatea de proiect Hidro Tarniţa Sa anunţă prelungirea termenului prevăzut în Anunţul Publicitar pentru depunerea documentelor de participare la etapă de precalificare şi negociere preliminară şi neangajantă, în vederea implementării Proiectului CHEAP Tarniţa-Lăpuşteşti, de la dată de 31 octombrie 2014, ora 10.00 până la dată de 27 noiembrie 2014, ora 10.00.

Realizarea Centralei Hidroelectrice cu Acumulare prin Pompaj (CHEAP) Tarniţa – Lăpuşteşti, prima centrală de acest tip din România, reprezintă un obiectiv prioritar al strategiei pe termen scurt şi mediu de dezvoltare a sectorului energetic, prevăzut în Strategia energetică a României pentru perioada 2007-2020.

Proiectul este esenţial în contextul existenţei unui portofoliu în creştere continuă de centrale bazate pe surse regenerabile de energie, cu producţie necontrolabilă, care impune instalarea de capacităţi suplimentare pentru echilibrarea Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN), ce vor fi retribuite pe pieţe de servicii tehnologice de sistem, pieţe de capacităţi, dar şi pe piaţă de echilibrare.

Centrală va fi un furnizor strategic de servicii energetice în partea de nord-vest a României, o zona cu deficit de generare de energie electrică dar cu aport important în transferul de capacitate către şi dinspre Europa centrală şi de vest, în contextul creării pieţei regionale de energie.

Investiţia în hidrocentrala cu acumulare prin pompaj va duce la crearea unui număr important de locuri de muncă şi creşterea nivelului de trăi în zona. Un vârf de angajări, peste 4000 de locuri de muncă, ar urmă să fie atins pe perioada de construcţie a proiectului, estimată a fi demarată în prima parte a anului 2016 şi cu o durata cuprinsă între 5 şi 7 ani.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: