Crima anului: un ultras din galeria lui "U" Cluj, ucis din răzbunare

Crima anului: un ultras din galeria lui "U" Cluj, ucis din răzbunare

Cei doi vecini de bloc ai lui Andrei Kurthy erau exasperaţi de violenţa acestuia. Victimele s-au transformat în călăi, sugrumându-l cu o curea. Apoi l-au dus în pădure şi l-au carbonizat.

Autorii teribilei crime care a îngrozit judeţul Cluj au fost prinşi în mai puţin de o săptămănă. Detaliile crimei te cutremură, autorii făcând parte din categoria "tinerilor furioşi".

Un cioban a văzut un foc mare în pădure

În urmă cu o săptămână, cadavrul carbonizat al unui tânăr cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani a fost descoperit într-o pădure din apropierea satului Igriţia, judeţul Cluj. Cadavrul a ars în proporţie de 90%, din această cauză poliţiştii neavând la momentul respectiv nicio pistă, cu excepţia declaraţiei unui cioban care a văzut focul de la depărtare mare, iar mai apoi o maşină care se îndepărta repede. Pornind de la zero informaţii, poliţiştii clujeni au ajuns în doar şapte zile să cunoască identitatea autorilor dar şi să descopere motivele unei crime oribile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Crimă cu părinţii în casă

Criminalii sunt doi tineri, Andrei Dumitru Pop, de 23 de ani, şi Sergiu Mihai Marian, de 21 de ani, din Cluj Napoca. Cei doi erau vecini şi prieteni cu victima, Andrei Kurthy, de 18 ani.

Motivul care a dus la comiterea crimei a fost unul banal. În ultima vreme, între Andrei Dumitru Pop şi Andrei Kurthy au izbucnit mai multe conflicte violente. Kurthy i-a spart, în două rânduri, unul dintre geamurile maşinii lui Pop.

Poliţiştii spun că tânărul ucis făcea parte din galeria de ultraşi de la Universitatea Cluj şi de aceea lui Pop i-a fost frică să se răzbune în mod direct. Pentru a-i da o lecţie pentru comportamentul tot mai agresiv, Pop şi Marian s-au gândit că este cazul să acţioneze. În data de 9 septembrie, Sergiu Mihai Marian l-a invitat pe Andrei Kurthy la el acasă ca să se împace cu Dumitru Pop. În dormitorul apartamentului lui Marian se aflau părinţii acestuia care lucrează la Poşta din Cluj şi care se uitau la televizor.

După ce Kurthy a intrat în camera lui Marian, de după uşă fost strâns de gât şi sugrumat cu o curea de către Pop Dumitru. Ca să fie sigur că l-au ucis pe Andrei Kurthy, cei doi l-au lovit de mai multe ori cu un ciocan în zona capului. În tot acest timp, cei doi părinţi ai lui Sergiu Mihai Marian se uitau linişti la televizor fără să audă nimic.

Mama victimei a anunţat dispariţia după două săptămâni

Poliţiştii spun că cei doi criminali au ascuns cadavrul prietenului lor în beci. "Nu înţelegem cum cei doi părinţi spun că nu au auzit nimic din moment ce au scos cadavrul prin holul apartamentului, iar mai apoi l-au coborât în beci", spune unul dintre anchetatori.

În noaptea de 9/10 septembrie, cei doi tineri au transportat cadavrul în zona localităţii Igriţia şi i-au dat foc folosind 20 de litri de benzină pe care i-au cumpărat de la o staţie de combustibil. De fapt, imaginile surprinse de camerele de luat vederi de la această staţie au stat la baza prinderii criminalilor. După ce şi-au terminat treaba murdară, cei doi criminali s-au întors acasă ca şi când nu sar fi întâmplat nimic.

A doua zi, cadavrul lui Andrei Kurthy a fost descoperit, iar toată Poliţia Cluj a intrat în alertă. Prima probă care a dus spre cei doi autori a venit spre poliţişti dintr-un noroc total. Spre satul Igriţia se poate ajunge pe cinci drumuri. "Pe unul dintre aceste drumuri se află un magazin care a surprins imaginile cu maşina lui Dumitru Pop. A fost norocul nostru total. Apoi s-au luat imaginile de la pompa unde au alimentat unde s-a văzut clar numărul. Apoi totul a fost foarte uşor. La început, Dumitru Pop ne-a minţit de câteva ori la rând, apoi ne-a spus adevărul", mai spune anchetatorul.

Punctul culminant al acestei poveşti halucinante este declaraţia mamei victimei. Întrebată dacă ştie unde îi este băiatul, femeia a răspuns senin că nu l-a văzut din data de opt septembrie şi nici nu mai ştie nimic despre acesta. Cu toate acestea nu a reclamat dispariţia. În momentul în care a aflat adevărul, femeia a leşinat.

CAMERA VIDEO I-A DAT DE GOL

"Big Brother" a descifrat crima perfectă

Crima a fost anunţată pe 13 septembrie, un cioban văzând un fum gros deasupra unei poieni din mijlocul pădurii de pe raza comunei Corneşti (Cluj). Martorul a văzut o maşină îndepărtându-se în viteză, s-a îndreptat spre acel loc, dar n-a mai găsit decât un cadavru carbonizat cu un căluş în gură. Singura care a scăpat intactă a fost dantura.

Criminaliştii au bănuit la început că autorii sunt din proximitatea pădurii, deoarece locul incendierii era foarte retras, putând fi cunoscut doar de nişte locuitori din zonă. Cercetările au ajuns pe o altă pistă printr-un mare noroc: maşina cu care cei doi tineri transportau cadavrul a fost surprinsă de camera de supraveghere a unui magazin de la drumul de acces spre pădure. "Camera video a unui magazin a surprins maşina lui Dumitru Pop. Apoi, totul a fost uşor." Surse oficiale din cadrul Parchetului Cluj, care a realizat ancheta PSIHANALIZĂ

"Cei doi sunt psihopaţi"

Un medic psiholog susţine că cei doi tineri care l-au ucis pe Andrei Kurthy sunt psihopaţi, adică persoane care au tendinţa de a-şi face singure dreptate folosind la nevoie chiar şi metode extreme.

"Dacă autorii au tulburări de personalitate, astfel de fapte grave se pot întâmpla. Ştiinţa modernă spune că au tulburări de personalitate persoanele psihopate. Aceste persoane pot reacţiona violent în faţa unor fapte fără o prea mare însemnătate. Cei doi tineri şi-au pregătit acţiunea şi au vrut să se răzbune cu orice preţ.

"În cazul de faţă, a contat şi lipsa unei educaţii adecvate", a spus conf. dr. Viorel Lupu, medic psihiatru.

Ultraşii lui U Cluj se feresc, ca de obicei, să discute cu presa despre lucruri grave. "Ştiu că era cu noi dar nu era prea cunoscut. Era ungur şi de asta m-am mirat că ţine cu U Cluj şi nu cu CFR. Era şi mai tânăr, cred că avea vreo 18 ani. Nu ştiu tare multe", spune Marius, un ultras din galeria lui U Cluj.