Teraplast intră pe bursă

Teraplast intră pe bursă

Producătorul de componente pentru construcţii Teraplast Bistriţa a lansat, începând de astăzi şi până pe 17 aprilie, o ofertă publică iniţială (IPO) în vederea listării la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Compania oferă circa 50 de milioane de acţiuni, reprezentând 20% din capitalul social, pentru care speră că va obţine între 49,6 milioane de lei şi 69,5 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi pentru relocarea producţiei într-un nou parc industrial şi pentru majorarea capitalului până în 2013. Preţul va varia între 1 leu şi 1,4 lei pe titlu.

Titlurile sunt însoţite de drepturi de alocare (valori mobiliare negociabile, emise pe termen scurt, care certifică dreptul deţinătorului de a primi o acţiune care îi va fi atribuită la momentul înregistrării majorării capitalului social - n.r.), care ar putea fi tranzacţionate la BVB începând cu 30 aprilie.

Teraplast SA a fost înfiinţată în 1990 prin divizarea Întreprinderii de Materiale de Construcţii din Bistriţa şi are patru acţionari: SIF Banat-Crişana, Marley Ungaria (membră a grupului belgian Aliaxis) şi două persoane fizice.

Ne puteți urmări și pe Google News