“Ancheta nu a găsit „nicio dovadă” care să lege cazul de activitatea cercetătorului din Pittsburgh și evocă „o dispută vizând o parteneră intimă”.

Bing Liu era „pe punctul de a face descoperiri importante”, spun, însă, colegii săi.

Acest profesor de la Universitatea din Pittsburgh, Statele Unite, care se ocupa de coronavirus, a fost împușcat mortal la domiciliul său, a informat CNN pe 6 mai.

Atacatorul s-ar fi sinucis. Deşi poliția nu a găsit nicio dovadă care să lege crima de cercetările sale, moartea lui alimentează deja teoriile conspirației.

Trupul lui Bing Liu a fost găsit la domiciliul său, prezentând răni produse prin împuşcare la nivelul capului, gâtului, trunchiului și extremităților, potrivit Departamentului de Poliție al districtului Ross.

Savantul, născut în China, și-a obținut doctoratul la Singapore înainte de a lucra în Statele Unite. Într-un comunicat, colegii săi au scris: „Bing era pe punctul de a face descoperiri importante pentru a înțelege mecanismele celulare care însoțesc infecția cu Sars-CoV-2”.

Un alt bărbat a fost găsit mort într-o mașină aflată în apropiere. Poliția crede că acesta l-a ucis pe Bing Liu înainte de a se sinucide.

Potrivit BBC, este vorba de Hao Gu, un inginer informatician în vârstă de 46 de ani.

Mass-media britanică raportează că ancheta a stabilit că cei doi bărbați se cunoșteau și că această crimă urmată de sinucidere este rezultatul „unei lungi dispute legate de o parteneră intimă”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE