Evenimentul Zilei > Actualitate > Teorie șoc. Fost șef SIE: „Iliescu a slavat România la revoluție de Rusia și Ungaria, coordonate de Franța”
Teorie șoc. Fost șef SIE: „Iliescu a slavat România la revoluție de Rusia și Ungaria, coordonate de Franța”

Teorie șoc. Fost șef SIE: „Iliescu a slavat România la revoluție de Rusia și Ungaria, coordonate de Franța”

Generalul Ioan Talpeș a lansat ieri la Cercul Militar cartea „Epigoni ai Marelui Hidalgo”, prima dintr-o serie în care fostul șef al SIE încearcă să ne arate că România a fost salvată de Ion Iliescu în 1989 și că protestele din ultimii ani sunt coordonate de forțe oculte din afară care încearcă să destabilizeze țara noastră

Totul este pe o bază falsă în România. Toată societatea de acum este creată pe așa zise realități care n-au avut de-a face cu nimic. Eu mă oripilez când aud că dacă n-ar fi ieșit tinerii din ‚89, nu știu care tineri pentru că eu eram la Universitate profesor și nu am aflat despre nici un student care a ieșit în stradă. Vorbim despre o încercare continuă ca oamenii să rămână prizonieri ai așa ziselor adevăruri enunțate în Piața Universității. Vorbim despre imagistica furării Revoluției care nu a exista. Vorbim despre o lovitură pregătită din afară. Am avut un noroc nebun că s-a întâmplat așa cum s-a întâmplat. Nu apare nimic în Ungaria sau în Rusia despre ce au făcut ei în România, despre rolul lor determinant. Au fost pilonii dejoc sub control franțuzesc. Erau convinși că vor destructura statul român dar lucrurile au fost salvate, chiar dacă voi primi înjurături, de Ion Iliescu cu abilitatea și cunoașterea sa. I-a păcălit și pe cei de la Moscova și pe alții”, ne-a declarat Talpeș după lansarea cărții.


FOTO:Preot „fundamentalistnaționalist” din CovasnaInvitați la lansare – foști feseniști și un preot fundamentalist

Printre invitații de la Cercul Militar s-au aflat multe cadre din linia a doua a armatei din perioada comunistă, academicianul Razvan Teodorescu și Cristian Burci, om de afaceri controversat despre care presa a scris de-a lungul timpului că ar fi fost protejatul lui Ioan Talpeș și al colonelului SIE Ristea Priboi, prezent și el la lansare. Principala temă istorică dezbătută de cei care au vorbit a fost despre rolul important pe care l-a avut generalul Ilie Ceaușescu în apărarea României comuniste. „Eu sunt obligat să spun oamenilor ceea ce am trăit eu pentru că mi se pare că lumea alături de care trăiesc știe cu totul altceva decât ce știu eu. A fost o întâmplare că s-a vorbit atât de mult de Ilie Ceaușescu penru că el este un personaj care a făcut niște lucruri incredibile. De aceea nu a fost condamnat. El a fost cel care a ținut relația cu Statele Unite și a salvat România care prăpădită acum. Cei care vorbesc despre el își imaginează lucruri din neîmplinirile lor reale” a declarat Talpeș. Ca o pată de culoare, un preot a venit îmbrăcat în reverentă și ne-a declarat că se află acolo pentru a apăra drepturile românilor din Covasna. „Eu reprezint aici drepturile românilor vădiți de hrană spirituală. Sunt preot lângă Sfântu Gheorghe și acolo există clar o lipsă de simbol, element al statului român. Sunt naționalist pentru că Hristos a fost primul fundamentalist în lume și eu sunt urmașul lui. Pot sluji într-o biserică care nu are arborat steagul dar nu pot locui într-o zonă unde tricolorul a dispărut” ne-a delarat părintele Vasile Antonie, prieten al generalului Talpeș.


FOTO;Cristian Burci a fumat o țigară în incinta Cercului Militar, în timpul lansăriiDan Tudorache-Singurii politicieni care există sunt la PSD

În separeul Mihai Viteazul, doi lideri PSD au butonat telefoanele și au părut destul de plictisiți în timpul lansării de carte. Dan Tudorache, primarul sectorului 1 ne-a declarat că totul a fost foarte interesant, „Domnul general este un personaj interesant . Trebuie să citim cartea. Ne aflăm aici doar noi, din partea PSD pentru că vorbim de singurul partid cu politicieni. Dacă îl putem numi pe Nicușor Dan politician înseamnă că s-a terminat cu România” a spus primarul. El a fos însoțit de Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru coruptie, politician cunoscut și ca Berlusconi de Pitești, cavaler la Ordinul Templierilor din România.