Norocel Pompiliu Stroe este de loc din județul Vrancea, prim-vicepreședinte al organizației județene a PNL și consilier județean. Până în prezent, s-a ocupat de administrarea unei societăți comerciale, pe care o deține împreună cu soția sa. Conform CV-ului, noul secretar de stat este absolvent unei facultăți de Sociologie – Psihologie din cadrul Universității „Spiru Haret”, pe care a absolvit-o în 2000 precum și a unei facultăți de teologie din Pitești, pe care a terminat-o în 2005.

Imediat după numire, acesta și-a anunțat prietenii și cunoștințele într-o postare pe Facebook, unde s-a declarat onorat de numire, mulțumind premierului Ludovic Orban și ministrului Marcel Vela:

„Astăzi am fost numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, lucru ce mă onorează și responsabilizează în același timp. Mulțumesc pentru încredere domnului prim- ministru Ludovic Orban, ministrului M.A.I. Ion Marcel Vela și nu în ultimul rând Filialei PNL Vrancea, efortul făcut de întreaga echipă acordându-mi această oportunitate. Vă asigur că voi face tot ceea ce stă în puterile mele pentru îndeplinirea obiectivelor strategice stabilite în Programul de guvernare, atât în plan național cât și internațional al guvernului, plecând de la faptul că MAI este garantul drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, proprietății publice și private, ordinii publice. Deoarece una dintre cele 22 de unități, instituții și structuri aflate în subordinea, coordonarea, în cadrul M.A.I. este și Centrul de Psihosociologie voi încerca să-mi pun în valoare studiile și competențele dobândite în acest domeniu. Sper ca activitatea mea să corespundă exigențelor cetățenilor care au avut încredere în Partidul Național Liberal și programul său de guvernare”.